Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zemlja ruši rekorde

Češki ministar zdravstva usred lockdowna uhvaćen u restoranu: "Ako ne podnese ostavku, ja ću ga smijeniti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki ministar zdravstva Romana Prymulas snimljen je kako bez maske na licu izlazi iz restorana u Pragu koji je zbog korone trebao biti zatvoren.

Tamošnji mediji javljaju kako je ministar u restoran ušao oko 22 sata u srijedu navečer te ga je napustio oko 23.30. Uz ministra u restoran je došlo još ljudi, a svi su izašli s osmijehom na licu.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

Češka već danima obara rekorde po broju novozaraženih te uz Belgiju ima najveći broj slučajeva na 100 tisuća stanovnika.  Zbog loše epidemiološke situacije zatvoreni su barovi i restorani, a nošenje maski je obvezno svuda, pa tako i u automobilu ako je u njemu osoba s kojom se ne živi.

Upravo je ministar Prymulas te mjere obznanio građanima te apelirao na građane da ne izlaze iz kuće osim zbog odlaska na posao i u trgovinu.

Fotografije koje je objavio češki portal Blesk razbjesnile su premijera Andreja Babiša, koji je od ministra zatražio da podnese ostavku.

"Ako ministar sam ne podnese ostavku, ja ću ga razriješiti", rekao je Babiš.

U Pragu su nedavno održani i masovni prosvjedi zbog novih mjera.

Češka je u četvrtak imala 14.150 novozaraženih, nešto manje od rekordnih 14.960 dan ranije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene