Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvan kontrole

Epidemija toliko eskalirala da se građanima ispričao i sam premijer: "Žao mi je što će mjere toliko utjecati na vaše živote. Ovo nisam mogao zamisliti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija s koronakrizom u Češkoj je toliko eskalirala da je i premijer te zemlje osjetio potrebu ispričati se građanima – i to pet puta u jednom obraćanju.

Češki premijer Andrej Babiš je govoreći na konferenciji za medije u srijedu u prijenosu uživo rekao da su on i njegova vlada učinili pogreške u kontroliranju koronakrize. Pozvao je građane da se pridržavaju sada strogih pravila koja su uvedena nakon što je dnevni broj novozaraženih u srijedu dosegao gotovo 15 tisuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči blagdana Opet ispočetka: Nizozemska se zatvara na pet tjedana, Češka vraća mjere koje je nedavno ukinula Slika nije dostupna Stanje sve gore U Češkoj i Poljskoj rekordni brojevi novozaraženih, u Njemačkoj dnevni broj slučajeva sve bliži 20.000

„Žao mi je zbog svih novih restrikcija koje će utjecati na živote poduzetnika, građana, zaposlenika. Žao mi je i što sam praktički odbacio mogućnost da se ovo ikad dogodi jer nisam mogao niti zamisliti da će do ovakve situacije zaista doći“, rekao je Babiš.

U zemlji s 10 milijuna stanovnika premijer Babiš i njegova vlada u početku su odbijali postrožiti mjere, tvrdeći kako moraju čuvati ekonomiju. Sada se epidemija koronavirusa Češkom nekontrolirano širi.

Nove, stroge mjere, koje su na snagu stupile u četvrtak ujutro, uključuju ograničenja kretanja i zatvaranje svih djelatnosti i trgovina koje nisu nužne. Češki lockdown trajat će do 3. studenog, a još od utorka postrožene su mjere za maske koje su obavezne čak i u osobnim automobilima, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene