Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virus se rapidno širi

Češka zbog velikog rasta broja zaraženih zatvara kazališta i kina, nije isključena ni karantena. U Ukrajini u jednom danu umrlo više od 100 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Češkoj rekordni brojevi novozaraženih zabilježeni su već 4 dan za redom. U Ukrajini je u jednom danu umrlo 108 COVID pozitivnih osoba.

U Češkoj se koronavirus rapidno širi i u subotu je zabilježeno 8618 novih slučajeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje sve gore U Češkoj i Poljskoj rekordni brojevi novozaraženih, u Njemačkoj dnevni broj slučajeva sve bliži 20.000 Slika nije dostupna Izvan kontrole Epidemija toliko eskalirala da se građanima ispričao i sam premijer: "Žao mi je što će mjere toliko utjecati na vaše živote. Ovo nisam mogao zamisliti"

To je četvrti dan zaredom rekordnih brojki, s porastom od oko 3300 novozaraženih u usporedbi s danom prije.

Od ponedjeljka će sva kazališta, kina, muzeji, galerije i sportski sadržaji biti zatvoreni dva tjedna kako bi zaustavilo širenje koronavirusa.

Vlada premijera Andreja Babiša ne isključuje potpunu karantenu, iako je predsjednik Miloš Zeman u subotu u novinskom intervjuu rekao da zemlja ne može podnijeti još jedno ekonomsko gašenje.

U Češkoj je zabilježeno 905 smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19.

U Ukrajini umrlo 108 osoba u 24 sata 

Prvi put od izbijanja epidemije u Ukrajini je u jednom danu umrlo više od 100 osoba od posljedica COVID-19, objavilo je u subotu vijeće za nacionalnu sigurnost.

Umrlo je 108 osoba, objavilo je vijeće, a prethodni rekord iznosio je 93 umrle osobe 8. listopada.

Do subote je potvrđeno 256.266 slučajeva u Ukrajini, a umrlo je 4.887 osoba te se njih 112.570 oporavilo.

Suočena s naglim rastom zaraženih koronavirusom vlada u Kijevu u petak je najavila da će više bolnica osposobiti za liječenje COVID-a.

Nadalje, ukrajinske vlasti razmatraju kako ponovno ojačati mjere ograničenja kretanja i zatvaranja koje su bile snazi no postupno su ublažavane od lipnja kako bi se pomoglo gospodarstvu koje je potonulo za 11,4 posto u drugom kvartalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene