Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠIRI SE DELTA SOJ

Policija ogradila centar grada kako bi suzbila prosvjed protiv mjera, taksi službe ne smiju prevoziti demonstrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Novog Južnog Walesa, najmnogoljudnije australske savezne države, izvijestili su u subotu o 210 lokalno proširenih slučajeva zaraze COVID-om, dok je policija ogradila centar Sydneya s više kontrolnih točaka kako bi spriječila planirani prosvjed protiv mjera zatvaranja.

Stanovnicima Sydneyja i njegove okolice prošli su tjedan uvedene stroge mjere za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa koje će trajati barem do kraja kolovoza. Pogoršanje situacije s pandemijom dogodilo se zbog širenja vrlo zaraznog delta-soja.

Oko tisuću policajaca raspoređeno je u okolici Sydneya kako bi spriječili neovlaštene prosvjede protiv mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa, a izdavale su se i obavijesti o zabrani taksi službama za prijevoz putnika na demonstracije, priopćila je policija NSW-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv delta-soja Još mjesec dana karantene za pet milijuna ljudi, a imaju 177 zaraženih: Necijepljeni vozač bez maske u zračnoj luci potaknuo trenutačnu epidemiju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cjepiva ima, ali malo Rastu im brojke, a već su tjednima u lockdownu: "Da nismo, imali bismo tisuće zaraženih koronavirusom"

Prosvjedi prošlog vikenda rezultirali su nizom uhićenja i sukoba s policijom. Unatoč borbi s naglim porastom broja zaraženih, koji su uglavnom delta-soja, Australija je dosad uspjela držati pandemiju pod kontrolom s ukupno nešto više od 34.000 slučajeva zaraze i 924 smrtna slučaja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene