Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nešto je i pohvalila

Bivša ministrica napala Fuchsa: ''Rekla sam da se mu se neću miješati u posao, ali moram reagirati...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak osvrnula se na izjave svojeg nasljednika u Ministarstvu Radovana Fuchsa. Poručila je da je morala reagirati jer je ministar ''izrekao dosta neistina''.

Bivša ministrica Blaženka Divjak na svom je profilu na Facebooku žestoko napala svoga nasljednika Radovana Fuchsa.

Pročitajte i ovo Ministar Fuchs i premijer Plenković pogledajte reakciju Fuchs govorio da početak škole ovisi o epidemiološkoj situaciji pa premijer znakovito presjekao Učionica, ilustracija - 3 radna skupina Ministar Fuchs: ''Polazišna točka je da sva djeca krenu u škole 7. rujna'' - Evo tko će trebati nositi maske

''Kada sam predala ministarsku dužnost novom ministru, rekla sam da mu se neću miješati u posao i da ću mu dati mira koji ja nažalost nisam imala kada sam preuzela dužnost. Međutim, sada moram reagirati jer je ministar u intervjuu koji je objavljen na portalu SD izrekao dosta neistina koje možda proizlaze iz njegove neupućenosti'', počela je svoje obraćanje.

Navodi da nije istina da ništa nije pripremljeno za novu školsku godinu jer je sve opisano u Akcijskome planu za provedbu nastave na daljinu koji je bio u javnom savjetovanju u lipnju i još sada stoji na mrežnim stranicama MZO-a.

''U njemu piše odakle može uzeti sredstva, iz kojih smo projekta iz ESF-a prenamijenili sredstva i koje smo nove projekte osmislili – ukupno više od 400 milijuna kuna. Naručena je nova oprema sredstvima EU fondova koja stiže u rujnu – više od 100.000 tableta za učenike i više od 27.000 prijenosnih računala za nastavnike.

Novi ministar prvo je javno obznanio da neće raditi Škola na Trećem niti će se pripremati videolekcije jer navodno ne treba rezervna opcija tome da će svi učenici učiti u školi. Najbliži ministrovi suradnici jako su napadali koncept, posebice mentore Škole za život koji su najvećim dijelom pripremali i koordinirali izradu materijala. Jučer su iz Ministarstva tim istim ljudima poslali pismo u kojem ih pozivaju da nastave raditi na snimanju videolekcija i Škole na Trećem. Da se razumijemo, to smatram dobrom odlukom, politikom kontinuiteta koju sam i sama zagovarala i provodila jer je koncept bio pažljivo osmišljen i proveden najbolje što se moglo u danim okolnostima. Dakle, nije izgledno da se već snimaju Škola na Trećem (može se provjeriti s HRT-om) i videolekcije, ali sve se to stigne još pripremiti'', napisala je.

Želi obraniti ljude

''Na kraju, ministar kaže kako ne zna je li mu išta pripremljeno za cjelodnevnu nastavu (10-godišnju školu), a i taj je dokument objavljen na mrežnim stranicama MZO-a, i ja sam ga zajedno s Akcijskim planom uručila na primopredaji ministru osobno.

Ovo pišem zato da neke poluistine ili neistine ne postanu 'istine', a i da obranim ljude koji su radili u mojem timu i pokrenuli vrlo zahtjevan projekt nastave na daljinu i Škole za život. Ti ljudi odazvali su se i na konzultacije u MZO-u u posljednjih nekoliko dana kako bi ministru i njegovu timu objasnili detalje pripreme i provedbe nastave na daljinu (iako smo sve pažljivo zapisali).

Svima nam je zajednički cilj da sljedeća školska i akademska godina budu što uspješnije, a kako bismo u tome uspjeli, svi trebamo zajedno raditi te kontinuirano dograđivati koncept za koji smo prije pola godine mislili da će trajati dva tjedna, iako smo si već tada potiho postavili pitanje - što ako bude trajao dva mjeseca ili dvije godine?'' zaključila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene