Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cilj dva mandata

Grmoja: ''Želimo Europu nacija, ne europsku naciju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja poručio je u četvrtak da Most želi Europu nacija, a ne europsku naciju, dok su kandidati te stranke na izborima za Europski parlament (EP) istaknuli potrebu da se 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu zajednički bori za nacionalne interese.

Hrvatski građani od nas očekuju međusobnu suradnju u EP-u u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, rekao je predsjednik Mosta i nositelj liste za EP Božo Petrov, poručujući da 12 hrvatskih europarlamentaraca nema luksuz strančariti i voditi partikularnu politiku, nego zajednički moraju lobirati za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Petrov naglašava kako Most suradnju nakon izbora želi dići na najvišu razinu, pa predlaže stalnu koordinaciju asistenata hrvatskih zastupnika u Bruxellesu, koji bi održavali tjedne sastanke i usuglašavali stajališta oko pitanja važnih za Hrvatsku.

Hrvatski zastupnici neće imati vremena redovito izmjenjivati stajališta, ali zato imaju asistente koji bi se redovito, na tjednoj bazi, međusobno sastajali i usuglašavali, uzimajući u obzir stajališta stručne javnosti iz Hrvatske, predložio je Petrov.

Grmoja ističe za kakvu se Europsku uniju Most zauzima. "Ne želimo nove zajedničke institucije koje bi trebale zamijeniti nacionalne, ne želimo dublju političku integraciju, ne želimo ni europske poreze, niti europsku vojsku, niti europsku federaciju u kojoj bi briselska birokracija krojila sudbinu Hrvatske. Želimo Europu nacija, a ne europsku naciju", istaknuo je.

Ambicija Mosta su dva mandata

Ustvrdio je da na izborima sudjeluje puno opcija koje navodno žele isto što i Most, ali nemaju šanse proći. Most je jedina opcija koja zastupa čestitoga hrvatskog čovjeka kojega su elite zaboravile, rekao je Grmoja.

"Pozivam birače da razmisle da njihov glas ne ode onima koji sjede sa Tajanijem, prijateljuju sa Vučićem, koji zagovaraju više Europe i brzi ulazak u eurozone”, kaže Grmoja dodajući kako Most u kampanju ide s ambicijom osvojiti dva mandata.

Za neuspjeli projekt ugradnje dizala u zgrade prozvao je ministricu Gabrijelu Žalac i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a. Radi se o obmani, građani su pozivani da se prijave, a znalo se od toga neće biti ništa, ustvrdio je.

Mostov kandidat za EP Ivan Prskalo ističe kako će Most voditi pozitivnu kampanju, želja mu je osigurati europski standard za hrvatske građane, jednake prilike, ostanak mladih i obrazovanih.

Prskalo apostrofira problem iseljavanja, pa sa žaljenjem konstatira kako mladi i obrazovani Hrvati razvijaju zapadnu Europu, ne i vlastitu domovinu. Na razini EU-a zauzimat ćemo se za poseban odnos prema toj problematici, najavio je.

Više zajedništva, kako bi Hrvatska u Europi zauzela mjesto koje joj pripada, zagovara i kandidatkinja Ljubica Ambrušec, pa poziva na veliki zajednički Uskrsni ponedjeljak u svojoj općini Gradec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene