Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pozivaju birače

GI Narod odlučuje: "Izađite na EU izbore i kaznite kradljivce referenduma!"

Poziv Inicijative Narod odlučuje (Foto: Facebook)
Poziv Inicijative Narod odlučuje (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Građanska inicijativa Narod odlučuje pokrenula je kampanju kojom poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament 26. svibnja i svojim glasanjem kazne sve političke opcije koje su ''hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te posljedično dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj''.

''GI Narod odlučuje prikupila je dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava - 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev HDZ u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio je referendum koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru'', priopćila je Inicijativa.

Navode da u nedjelju 26. 5. na EU izborima birači imaju priliku reći što misle o onima koji su narodu ''ukrali referendum''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna financijski izvještaji Podvukli su crtu nakon euroizbora: HDZ u plusu, SDP u debelom minusu - evo koliko su potrošili Slika nije dostupna ''varaju i lažu'' "Narod odlučuje" traži da Ustavni sud ispita jesu li ispunili uvjete za referendum

''GI Narod odlučuje poziva sve birače da izađu na izbore i kazne kradljivce referenduma!

Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti!'' zaključuju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene