Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otrovnica na slobodi

Riđovka koja je ugrizla dijete u Slavonskom Brodu još nije pronađena: "Probali smo danas, dva, tri puta. Teško je naći u travi, ne vidi se najbolje"

Udruga Zmijolovci jedina je koja ima dozvolu premještati zmije. Iako je od ugriza prošlo više od 24 sata, zmiji još uvijek ni traga.

Na dječjem igralištu u Slavonskom Brodu riđovka je ugrizla sedmogodišnje dijete. Dječak je zaprimljen u tamošnju opću bolnicu te je još uvijek na promatranju. Budući da nije imao izražene opće simptome i da je u dobrom stanju, ako sve bude u redu - sutra će biti pušten kući.

U parku gdje je zmija ugrizla dječaka bila je reporterka Viktorija Bednjanec koja je razgovarala sa zmijolovcima Darkom Karamazanom i Vladom Lađarevićem.

Zmija još uvijek nije uhvaćena, a sljedeći korak jest čišćenje trave na igralištu. "Probali smo danas, dva, tri puta. Teško je naći tu u travi, nije vidljiva najbolje", komentirao je Karamazan.

Oprema koja mu je potrebna je štap s kukicom i sanduk. Zatim se zmiju premjesti na područje gdje se ona može sama vratiti u prirodu.

"U pravilu zmija neće napadati samostalno, osim ako nije ugrožena, odnosno ako joj se približavamo ili izazivamo. Ako vas ugrožava u području gdje ljudi obitavaju ili vam je ušla u kuću - treba nazvati 112. Ako vas je ugrizla treba zvati prvu pomoć da bi se odlučilo je li potrebno dobiti protuotrov ili ne", objasnio je Lađarević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka za mjesec dana Zoran Mamić na novom ročištu za izručenje, njegov odvjetnik: "Nema osnova"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna situacija izmiče kontroli Talibani objavili da žene moraju ostati u kućama: "Naše snage sigurnosti ne znaju kako razgovarati s njima". Zemlji prijeti i nova katastrofa

Na dječjem igralištu može se pronaći primjer neodržavanog područja. Zmija se osjećala ugrožena kada je dječak otišao po loptu i zato ga je ugrizla.

Kada otrovnica napadne i ugrize čuvjeka potrebno je znati radi li se o suhom ili mokrom ugrizu, to jest ima li ili nema otrova, zatim koliko je otrova ubrizgano i kolika je masa tijela osobe.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene