Zoran Mamić pojavio se danas na ročištu u Sarajevu gdje se razmatraju zahtjevi za njegovo izručenje Hrvatskoj.


Ono se traži radi ponavljanja sudskog postupka jer je Vrhovni sud ukinuo dio presude iz Osijeka i naložio ponovno suđenje, traži se i zbog izvršenja kazne zatvora od četiri godine i osam mjeseci na koliko je osuđen u potvrđenom dijelu prvostupanjske presude, te zbog istrage o podmićivanju sudaca osječkog suda.

Vezani članci Suđenje Vojku V - 8 Odvjetnica Zorana Mamića došla na ročište s ponudom, reperi odbili: "Riječ je o umjetničkoj slobodi", "Poslušajte album" Zdravko Mamić Nastavak drugog suđenja Mamićima opet će se morati odgoditi: Obrana iznova zatražila da se sve preseli u Zagreb

Mamićevi odvjetnici smatraju da nema osnova za izručenje i ponavljaju kako je postupak u Osijeku kontaminiran. Odluku suda očekuju za mjesec dana iako fiksnih rokova nema.

"Ako imamo činjenicu da su suci koji su sudjelovali u postupku u fazi istrage da im je određen pritvor, da je stegovni postupak i po standardima Europskog suda za ljudska prava to postupanje ne može proći test pravičnosti i subjektivne i objektivne nepristranosti. Desetine odluka ustavnog suda BiH, a da ne kažem EU suda za ljudska prava govore u tom pravcu. Zbog toga smatramo da su naši stavovi u potpunosti opravdani da je utemeljen ovaj zaključak da nema osnova za izručenjem gospodina Zorana Mamića", komentirao je Jeleni Rastočić za Dnevnik Nove TV Zdravko Rajić, odvjetnik Zorana Mamića.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju