Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje gradonačelnika

''Treba konačno maknuti Bandića iz Zagreba, a jedino ujedinjena ljevica to može''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovac Mihael Zmajlović smatra kako ''jedino ujedinjena ljevica'' može mankuti Milana Bandića s pozicije zagebačkog gradonačelnika.

''Treba konačno maknuti Bandića iz Zagreba, a jedino ujedinjena ljevica to može. Interes SDP-a i ostalih stranaka mora biti jednak interesu građana koji u Zagrebu žele promjenu. To znači da SDP ima odgovornost izaći sa ozbiljnim kandidatom, u suprotnom poduprijeti najjačeg kandidata, bez obzira je li član stranke ili nije. Idemo, vrijeme je!'', napisao je Mihael Zmajlović, saborski zastupnih SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čovjek od povjerenja Bandićev odvjetnik Krsnik za DNEVNIK.hr: "Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv njega... Uvijek je bio isti, neumoran, samo jurnjava" Slika nije dostupna Iznenadna smrt Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava

Podsjetimo, gradski zastupnici SDP-a i HNS-a najavili su da neće podržati proračun Grada Zagreba za 2017. koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb dobit će povjerenika i donijet će se odluka o privremenom financiranju.

Gradski zastupnik SDP-a Dominik Etlinger istaknuo je kako SDP-ovi gradski zastupnici proračun niti jednom nisu podržali u ovom mandatu jer smatraju da se Grad Zagreb vodi u lošem smjeru i ne mogu podržavati lošu politiku Milana Bandića. "Smatramo da je Bandićeva politika štetna, da on donosi odluke koje su suprotne željama, interesima i potrebama građana. Tako da nećemo podržati proračun", poručio je Etlinger.

Istaknuo je da proračun nije razvojan, već je postizborni i predizborni. "Postizborni zato što su završili izbori prošle godine, na kojima je Bandić dijelio novac Zagrepčana po Hrvatskoj, a predizborni zato što isto to planira raditi sada za šest mjeseci na lokalnim izborima. Mi takav prijedlog ne možemo podržati", poručio je Etlinger u izjavi novinarima.

Iz HDZ-a su poručili kako ovakav prijedlog proračuna neće podržati. Protiv prijedloga već su se izjasnili SDP-ovci, HNS-ovci, i HSLS-ovci. Ako se ne izglasa proračun, Milan Bandić nakon Božića prestaje biti zagrebački gradonačelnik, a upravljanje gradom preuzima Vladin Povjerenik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene