Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 8
Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 8

Psi nisu bili ni cijepljeni ni čipirani pa će zlostavljač dobiti i prekršajnu prijavu pred nadležnim sudom.


Hrvatsku je ovih dana zgrozila snimka koja se proširila društvenim mrežama i na kojoj se vidi kako stariji muškarac brutalno zlostavlja svoje pse. Uslijedile su burne reakcije, a policija je danas objavila nove podatke o ovom slučaju.

Vezani članci Sugovornik Zvonko (Foto: Dnevnik.hr) Tukla je supruga i psihički zlostavljala njihovo dijete pa dobila skrbništvo: ''Dijete se rasplakalo i prijavilo da je mama davila tatu'' Provjereno - popravni dom (FOTO: Provereno) - 5 Unatoč prijetnjama da će si oduzeti život, dječak premješten u dom gdje su njegovi zlostavljači

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja muškarac je pušten iz službenih prostorija policije, dok će o svemu utvrđenom biti obaviještena nadležna Policijska uprava zadarska na čijem području se događaj dogodio i koja će u skladu s time preuzeti i nastaviti daljnje kriminalističko istraživanje", naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan rekao je za DNEVNIK.hr da "Policijska postaja Obrovac u suradnji s Policijskom postajom Solin provodi istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo mučenja životinja koje se navodno dogodilo u listopadu 2016. na području Golubića".

Veterinarska inspekcija zlostavljaču je oduzela pse, doznaje 24 sata, i oni će biti smješteni u sklonište za životinje. Također, iz Ministarstva poljoprivrede kazali su kako će protiv muškarca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu jer psi nisu bili ni cijepljeni ni čipirani.

Više o cijelom slučaju, kao i drugim slučajevima zvjerskih zlostavljanja pasa možete pogledati u prilogu emisije Provjereno, koja je na programu večeras u 22:30 na Novoj TV.