Život je ispričao njihovu priču, a mnogi su vjerojatno pustili suzu gledajući ovaj nevjerojatan mladi par pun ljubavi. Anamarija i Filip u Africi, usprkos Filipovu invaliditetu, nesebično pomažu djeci u sirotištu. U Africi je procvala njihova ljubav, tamo su se i zaručili, a sad se u Afriku vraćaju oženjeni. Otkrili smo koji su im planovi i kakvu priču žele pisati dalje.

Galerija


Njihova ljubav prava je inspiracija. Dok bi mnogi vrlo površno na njih gledali kao na par kojem treba pomoći, oni nesebično pomažu drugima. Djeca u dalekoj Africi bez njih bi imala mnogo manje šanse za uspjeh u životu, a život Filipa i Anamarije Marić bez njih ne bi bio ispunjen.

Vezani članci John Magufuli Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera John Magufuli Nestao predsjednik koji je "molitvom odagnao koronu", oporba misli da je zaražen: "Recite ljudima istinu"

"Uvijek mi ljudi govore kad se vratim doma iz Tanzanije kako si vedra, vesela, proljepšana... Mislim da to čini Afrika od mene", kaže Anamarija.

"Koliko pomažeš drugima, na kraju pomažeš i sam sebi", objašnjava Filip.

Jedna im je djevojčica posebno prirasla srcu i baš kad su pomislili da joj ne mogu biti kumovi, emisija "Život priča priče" to je promijenila te ih spojila. Idaja je službeno postala njihovo kumče.

"Ubrzo odlazimo nazad u Tanzaniju, u drugom ili trećem mjesecu idemo nazad, tako da jedva čekamo da vidimo malu Idaju", kaže Filip.

Idaja nije bila gošća na njihovu vjenčanju koje se održalo prije 3 mjeseca u Istri, no sve nam se čini da će imati priliku sudjelovati u posebnom danu svojih kumova jer obećanja se treba držati.

"Djeca su se veselila našem vjenčanju, makar su znali da ga neće vidjeti. Slali smo im neke slike, obećali smo im da ćemo se i tamo vjenčati, a i zaručili smo se ispred djece u sirotištu, ispred svih", kaže ovaj par.

Bolji život za djecu: Planovi za sirotište dobro napreduju

Idaji kao i mnogobrojnoj djeci u Tanzaniji žele osigurati bolji život. Zemljište je kupljeno, a planovi za njihovo sirotište dobro napreduju. Uskoro će im svaka donacija i pomoć biti dobrodošle jer svoj život počinju graditi iz temelja u dalekoj Tanzaniji. A njihova udruga "We are one" mnogima će promijeniti život.

"Imamo veliku površinu zemlje gdje bi u početku smjestili sirotište, gdje bi djeca živjela i odgajala se, a u školu bi išli u susjedno selo, ali s vremenom se nadamo da ćemo im i to uspjet omogućiti da im bude i škola u dvorištu", kaže Anamarija.

A svojim su plemenitim djelima utjecali na mnoge, pa i svoju Istrijanku Franku Batelić, koja će, inspirirana njihovom pričom, u društvu svojeg dragog Vedrana Ćorluke, ovog prosinca otići u daleku Keniju, gdje će se u društvu fra Mire Babića brinuti o djeci u sirotištu.

Filip i Anamarija s Frankom se čuju svakih desetak dana. Imaju još neke planove svi zajedno i puno su pričali o tim njihovim planovima. Filip misli da će se to sve realizirati.

Nažalost, tužnih dječjih sudbina je na pretek, a Afrika je danas najsiromašniji kontinent. A s samo malo truda i dobre volje toj djeci možete promijeniti sudbinu jer nije floskula da se dobro dobrim vraća.
 

Ukoliko ste propustili Filipovu i Anamarijinu priču, emisiju "Život priča priče" u kojoj su govorili svom nevjerojatnom životu pogledajte OVDJE.