Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prijave DORH-u

Udruga 'U ime obitelji' odgovorila na optužbe: "Uvjeti natječaja ne odnose se na privatne tužbe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga "U ime obitelji" reagirala je na kaznenu prijavu koju je udruga Domino podnijela zbog sumnje da su "U ime obitelji" i njena čelnica Željka Markić počinili subvencijsku prijevaru u slučaju dodjele trogodišnje institucionalne potpore koju im je dodijelila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Prozvana udruga odgovorila je kako je u uvjetima natječaja naznačeno da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje ne smije voditi kazneni postupak vezan za financije te je jasno da se uvjeti natječaja "ne odnose na privatne tužbe".

Pročitajte i ovo Danka Derifaj Pravomoćna presuda Danka Derifaj nakon sedam godina pobijedila Željku Markić na sudu: "To je tipično zastrašivanje i tome treba stati na kraj" Slika nije dostupna Okuplja novu građansku inicijativu Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu''

U udruzi Domino naime tvrde kako udruzi "U ime obitelji" nisu mogla biti dodijeljena sredstva iz Zaklade za razvoj civilnog društva jer je jedan od uvjeta da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje udruge ne vodi se kazneni postupak. Željka Markić, je pak proglašena krivom radi počinjenja kaznenog djela na štetu ugleda privatne tužiteljice Mime Simić.

"Otpužbe LGBT udruge Domino u potpunosti su neutemeljene te nastavljaju medijsku kampanju blaćenja dr. Markić i udruge U ime obitelji. Naime, udruga U ime obitelji je sukladno uvjetima natječaja dostavila Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva sve potrebne dokumente, uključujući i uvjerenje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu da se protiv predsjednice udruge, gđe Željke Markić, ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti. Udruga Domino u svojoj je kaznenoj prijavi krivo protumačila uvjete natječaja jasno definirane od strane Nacionalne zaklade i Vladinom Uredbom o kriterijiima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge", poručuju iz "U ime obitelji".

Udruga je uz priopćenje medijima priložila i Uvjerenje da se protiv Željke Markić ne vodi kazneni postupak.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene