Veće plaće trebale bi biti prvi potez nove Vlade, a to se planira postići smanjenjem poreza na dohodak s 36 na 30 posto i s 24 na 20 posto.


Smanjenjem poreza građani s neto plaćom od 4500 tisuće kuna na kraju mjeseca trebali imati oko 40 kuna više. Oni s prosječnom plaćom od 6300 kuna oko 270 kuna više, a najviše bi tu mjeru osjetili oni s iznadprosječnim plaćama. Na bruto od 15 tisuća kuna imat će oko 370 kuna više, a oni s takozvanim direktorskim plaćama od 25 tisuća kuna na kraju mjeseca imali bi 1400 kuna više.

Vezani članci Marko Primorac Ministar financija o hajci i haraču: ''Porezna uprava neće nikome zavlačiti ruku u džep, ali...'' Student servis - 1 Studenti zadovoljni, iz Student servisa upozoravaju: "Zbog jedne lipe roditelj je platio par tisuća kuna"

"Današnje okolnosti su drugačije nego onda na početku mandata. Tada je bio gospodarski ciklus i gospodarski rast, a za ovu godinu predviđamo pad, predviđamo deficit", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

"No, u isto vrijeme, kao što smo objašnjavali 2016. rejting agencijama, ideja poreznog rasterećenja je da se individualnim smanjivanjem poreza proširi porezna baza, i daje poticaj investicijama, zapošljavanju, radnim mjestima, odnosno rastu plaća", dodao je ministar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju