Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među prvim potezima Vlade

Zdravko Marić najavio nova porezna rasterećenja: Najviše će ih osjetiti građani s - većim plaćama

Veće plaće trebale bi biti prvi potez nove Vlade, a to se planira postići smanjenjem poreza na dohodak s 36 na 30 posto i s 24 na 20 posto.

Smanjenjem poreza građani s neto plaćom od 4500 tisuće kuna na kraju mjeseca trebali imati oko 40 kuna više. Oni s prosječnom plaćom od 6300 kuna oko 270 kuna više, a najviše bi tu mjeru osjetili oni s iznadprosječnim plaćama. Na bruto od 15 tisuća kuna imat će oko 370 kuna više, a oni s takozvanim direktorskim plaćama od 25 tisuća kuna na kraju mjeseca imali bi 1400 kuna više.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi

"Današnje okolnosti su drugačije nego onda na početku mandata. Tada je bio gospodarski ciklus i gospodarski rast, a za ovu godinu predviđamo pad, predviđamo deficit", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

"No, u isto vrijeme, kao što smo objašnjavali 2016. rejting agencijama, ideja poreznog rasterećenja je da se individualnim smanjivanjem poreza proširi porezna baza, i daje poticaj investicijama, zapošljavanju, radnim mjestima, odnosno rastu plaća", dodao je ministar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene