Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ZAVRŠIT ĆEŠ KAO PUKANIĆ"

Podignuta optužnica protiv Tite Gubića zbog prijetnji novinarki Provjerenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv Tite Gubića zbog prijetnji novinarki Provjerenog, Emi Branici da će "završiti kao Pukanić". Prijeti mu zatvorska kazna od šest mjesci do pet godina.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Tite Gubića zbog prijetnje Emi Branici, novinarki emisije Provjereno

Pročitajte i ovo Hotel Marjan, Željko Kerum i Ema Branica primitivan prostački ispad Skandal! Kerum na jednostavna pitanja novinarki Provjerenog uzvratio salvom vulgarnih uvreda: "Vi ste štraca, ne razumijete ni kur*a!" Slika nije dostupna Oštro osudili HND reagirao na Kerumovo vrijeđanje reporterke Provjerenog: "Zgroženi smo divljačkim uvredama, vrijeđao ju je kao novinarku i kao ženu"

Potvrdio je to Petar Plejić, zamjenik općinskog državnog odvjetnika, preciziravši da je Tite Gubića podignuta optužnica zbog kaznenog djela prijetnje novinaru. 

Prema članku Kaznenog zakona, na temelju kojeg je Tito optužen, propisano je da se onoga tko prijeti novinaru kažnjava zatvorom u trajanju od šest mjeseci do pet godina

Tito se tereti da je 28. rujna oko 13:30 sati tijekom snimanja prijetio Branici poručivši joj da će "završiti kao (Ivo) Pukanić", pokojni vlasnik tjednika Nacional. Pukanić je ubijen u listopadu 2008. godine u podmetnutoj eksploziji.

Prijetnje Branici osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo koje je pozvalo institucije da u takvim slučajevima hitno reagiraju po službenoj dužnosti.

Novinarka je u Provjerenom razotkrila Titu da je, predstavljajući se kao žena, s psihički nestabilnim starcem potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju, a potom i o životnom partnerstvu i to svega sat vremena prije nego što je starac završio u bolnici u komi. Nedugo potom je umro, a Tito je postao vlasnikom trokatnice u zagrebačkoj Dubravi. 

"Svatko tko je god iznio lažnu izjavu ja ću mu se nasladiti krvi", poručio je tada Tito.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene