451782
451782
451782
451782
451782

Prijetio novinarki Provjerenog: 'Završit ćeš kao Pukanić!'

  • , 28.09.2016., 15:46
  • Autor:
  • komentara

Priča magazina Provjereno o muškarcu koji se predstavlja kao žena dobila je neugodan nastavak. Naime, reporterki Emi Branici dotični je muškarac uputio prijetnje smrću!

 
 
 
 
Novinarka Provjerenog dobila prijetnje smrću (Video: Dnevnik Nove TV)
Novinarka Provjerenog dobila prijetnje smrću (Video: Dnevnik Nove TV)

Muškarac koji se predstavlja kao žena te zavodi stare i dementne muškarce kako bi se domogao njihovih nekretnina, čovjek o kojem je Provjereno prošloga tjedna objavilo priču, nije zadovoljan takvim izvještavanjem te je tijekom novog snimanja zaprijetio Emi Branici kako će završiti kao Ivo Pukanić.

Nova TV svaku prijetnju upućenu novinarima smatra ozbiljnim napadom ne samo na osobu nego i na slobodu medija i izvještavanja. U suradnji s nadležnim institucijama zato čini sve potrebno da ih se zaštiti.

O čitavom slučaju oglasio se i privatni detektiv, koji tvrdi da dotični muškarac ima preko stotinu kaznenih prijava. "On jednostavno krade i pečate... dok ljudi koji rade tamo shvate da im nedostaje pečat, on je već napisao ne znam koliko dokumenata", rekao nam je detektiv upoznat sa slučajem. "Prema mom saznanju, on ima preko 120 evidentiranih kaznenih djela", dodaje detektiv.

Isti privatni detektiv ima dokaze o prevarama, krađama, lažima i kaže da muškarac-prevarant sve institucije vuče za nos.

Magazin Provjereno je u posjedu i presude iz srpnja ove godine, koja ga osuđuje na zatvorsku kaznu od godina dana i osam mjeseci, a on je još uvijek na slobodi.

Da je slobodan ali i opasan, u to se uvjerila naša novinarka Ema Branica, nakon što joj je prijetio.

"Završit ćeš kao Pukanić", poručio je novinarki dotični muškarac.

"Jel Vi to meni prijetite?", odvratila je pitanjem naša novinarka.

Dotični prevarant našoj je novinarki prijetio i fizičkim nasiljem rekavši da bi joj mogao "prilijepit znaš kako". Nakon toga je vulgarno pljunuo u smjeru Branice i nazvao je "neodgojenim smećem".

Prijetnje smo prijavili policiji, a u magazinu Provjereno, u četvrtak, pogledajte kako je moguće da je muškarac koji ima više od stotinu kaznenih prijava, ali i pravomoćnu presudu na godinu i osam mjeseci zatvora i dalje slobodan.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se