Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesene samo prekršajne prijave

Novi detalji napada na američke vojnike u Zadru: Iz policije kažu da mržnja nije bila motiv premlaćivanja

Dvojica Amerikanaca napadnuta u Zadru (Foto: Instagram/Dnevnik.hr)
Dvojica Amerikanaca napadnuta u Zadru (Foto: Instagram/Dnevnik.hr) Foto: Instagram/Dnevnik.hr
Dvojicu hrvatskih državljana sumnjiči se da su krajem listopada u zadarskom noćnom klubu pretukli dvojicu Amerikanaca.

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 33-godišnjakom za koje se sumnja da su 20. listopada u zadarskom noćnom klubu Opera pretukli dvojicu Amerikanaca (24 i 25). Iz policije su priopćili da je protiv osumnjičenih podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

''Dosad provedenim istraživanjem nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela. Kriminalističko istraživanje je nastavlja'', priopćila je policija.

Jedan lakše ozlijeđen

Podsjetimo, u napadu su ozlijeđena dvojica tamnoputih mladića iz Amerike, pripadnici američkih zračnih snaga. Oni su policiji nakon napada rekli da je u klubu došlo do naguravanja, a obojica su pregledana u bolnici. Jedan od njih bio je lakše ozlijeđen, a drugi je odbio liječničku pomoć. Obojica su, izvijestila je u listopadu policija, bila pod utjecajem alkohola.

Amerikanci su na društvenim mrežama objavili snimku na kojoj su ispričali kako su doživjeli jedan od najgorih trenutaka u životu. ''U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive”, rekao je jedan mladić, a drugi se nadovezao: ''Ne znam je li to zato što smo crnci ili zato što smo gay''.

Objavio snimku iz bolnice nakon tučnjave

Jedan od njih je ispričao da su se borili za živu glavu. ''U jednom trenutku jedan muškarac me držao, a trojica drugih su me udarala. Tada sam se onesvijestio'', rekao je.

U medijima se odmah nakon napada oglasio i Pjerino Bebić, suvlasnik kluba u kojemu se napad dogodio. Prema njegovim riječima, dvojica Amerikanaca u klubu su bili i večer prije, zabavljali su se i nije bilo nikakvih problema. Kobne noći došlo je do naguravanja i svađe s gostima, osoblje je odmah interveniralo, zaustavilo sukob te je pozvana policija, rekao je suvlasnik Opere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene