Dvojica Amerikanaca pretučena su u zadarskom noćnom klubu Opera u Zadru.


Zadarskoj je policiji u nedjelju oko 3:20 prijavljena tučnjava u jednom noćnom klubu na Obali kralja Tomislava, potvrdila nam je to policija.

Vezani članci Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 1 Ovog vikenda policija intervenirala zbog dvije tučnjave mladih, u jednoj ima i ozlijeđenih Policija, ilustracija Dvojica mladića najprije se posvađala, a onda i potukla kod Zadra, jedan teško ozlijeđen

Policajci koji su izišli na teren tamo su zatekli dvojicu mladića iz Amerike u dobi od 24 i 25 godina koji su im kazali da je u klubu došlo do naguravanja. ''Oni su pregledani u bolnici. Jedan je dobio lakše tjelesne ozljede'', kazali su nam iz policije i dodali da je drugi mladić odbio liječničku pomoć.

Iz policije su poručili i da Amerikanci "prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustili teritorij RH i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja".

Obojica su, izvijestila je policija, bila pod utjecajem alkohola, a jedan od njih odbio je liječničku pomoć u zadarskoj bolnici, kamo su dovezeni vozilom Hitne medicinske pomoći.

Na društvenim su mrežama Amerikanci nakon napada objavili snimku na kojoj su ispričali da im je ovo jedan od najgorih trenutaka koje su u životu doživjeli.

''U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive”, rekao je jedan mladić, a drugi se nadovezao: ''Ne znam je li to zato što smo crnci ili zato što smo gay''. Na društvenim mrežama mladića stoji da su obojica vojnici američkih zračnih snaga.

Jedan od njih ispričao je da su se borili za živu glavu. ''U jednom trenutku jedan muškarac me držao, a trojica drugih su me udarala. Tada sam se onesvijestio. Pomogla nam je djevojka koju smo tamo upoznali. S prijateljicom nas je odvela bolnicu. Ona je moj anđeo čuvar'', rekao je.

Američka ambasada: Osuđujemo napad

U Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj na upit su nam odgovorili kako osuđuju napad. Za njega su doznali iz medija. Naglašavaju kako im je sigurnost i dobrobit američkih državljana izvan SAD-a među najvećim prioritetima. 

"Veleposlanstvo je spremno omogućiti odgovarajuću pomoć svim državljanima SAD-a u potrebi, kao i njihovim obiteljima. Zbog zaštite privatnosti, ne možemo više komentirati ovaj slučaj", odgovorili su na upit DNEVNIK.hr-a.

Vlasnik kluba: Ovo nije Zadar, ni Hrvatska

U medijima se oglasio i Pjerino Bebić, suvlasnik Opere, kluba u kojemu se napad dogodio, te je osudio bilo kakvo nasilje. Po njegovim riječima, dvojica Amerikanaca u klubu su bili i večer prije, zabavljali su se, nikakvih problema nije bilo. Tu noć njih su dvojica bila s prijateljicama i došlo je do naguravanja i svađe s gostima, osoblje je odmah interveniralo, zaustavilo sukob te je pozvana policija. "Još jedanput osuđujem bilo kakvo nasilje jer ovaj slučaj nije pokazatelj ni Opere ni Zadra, a ni turističke Hrvatske", poručio je. (Hina/V.P)