Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBILAZAK LOKALNOM CESTOM

Nakon obilnih kiša ponovno se izlila Kupa: Zatvorena dionica državne ceste u tri županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna cesta D 36 Karlovac - Pokupsko i dalje prema Sisku ponovno je nakon samo par dana zatvorena za promet kako kroz Karlovačku županiju, tako i dalje kroz Zagrebačku i Sisačko Moslavačku županiju, potvrđeno je u subotu Hini u karlovačkom Centru 112.

Ophodari tvrtke “Ceste Karlovac” poduzeli su sve da se mjesta na kojima se Kupa ponovno izlila nakon obilnih kiša propisno obilježe za lokalno stanovništvo, ali cesta je zatvorena za sav promet, te se cestom iz Karlovca ne može ni u Šišljavić, Blatnicu niti Rožen Breg, kažu u dežurnoj službi tvrtke.

Štoviše, dodaju da se od nedjeljnog izlijevanja Kupe većinom bila povukla, ali ne u potpunosti u Rožinom Bregu, a sad je opet poplava.

U nabrojana se mjesta ne može ni s druge strane Kanala Kupa-Kupa, u Zagrebačkoj županiji, jer je D36 i tamo poplavljena, te je HAK večeras objavio da je zbog izlijevanja rijeke Kupe kod mjesta Gradec Pokupski, cesta zatvorena za sav promet, te da je obilazak lokalnom cestom Dvoranci - Selsko Brdo (LC 31187) i obrnuto.

Pročitajte i ovo Biljana Željeznjak - 3 VELIKO NEVRIJEME Obala je potopljena, a kakvo je stanje kod Karlovca? "Doći će ponovno do porasta vodostaja"

Pročitajte i ovo Poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 2 Vojska na terenu Pred stanovnicima još jedna neprospavana noć, jednu gospođu spašavao HGSS. "Nije normalno kad ti voda ulazi u kuću"

Cijeli je potez dio velikog projekta za gradnju sustava obrane od poplave kroz tri županije, radovi traju na lijevoj obali na području Grada Karlovca i gradonačelnik Damir Mandić je najavio pregled gradilišta čim se voda povučen da se ustanovi nisu li poplave oštetile nedovršene nasipe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene