Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNIJEG I SUSNJEŽICA

Vozači, oprez! Jak vjetar ograničava promet na dijelu cesta, mogući i odroni

Meteoalarm za subotu
Meteoalarm za subotu Foto: DHMZ
Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana - Lipovac između čvora Lipovac i naplatne postaje Lipovac, u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 60 km na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, a uz kišu povremeno pada susnježica i snijeg. Na cestama u Gorskom kotaru mjestimice ima ugaženog ili razmočenog snijega.

U priobalju puše jak vjetar. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. Zbog vjetra na A7 između čvorova Draga i Šmrika i na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina).

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, a uz kišu povremeno pada susnježica i snijeg. Na cestama u Gorskom kotaru mjestimice ima ugaženog ili razmočenog snijega. U priobalju puše jak vjetar. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Na graničnim prijelazima Bajakovo (Batrovci) i Tovarnik (Šid) na izlazu su višesatna čekanja za teretna vozila.

Trajektna linija 831 Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ uspostavit će se u 16 sati s polaskom iz Dubrovnika. Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana - Lipovac između čvora Lipovac i naplatne postaje Lipovac, u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 60 km na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Snijeg u Gornjem Dragonošcu Stiglo zahladnjenje FOTO Pao je snijeg u Zagrebu: Izdani meteoalarmi, pahulje se očekuju i idućih dana

Meteoalarm

U subotu je za regiju Kvarner i Kvarnerić, kao i za Velebitski kanal, izdan narančasti meteoalarm. Za Rijeku, zapadnu obalu Rijeke, sjevernu i srednju Dalmaciju izdan je žuti meteoalarm. Ostali su dijelovi zemlje u zelenom.

Meteoalarm za subotu Meteoalarm za subotu (Foto: DHMZ)

U Gorskom kotaru tijekom dana u subotu može pasti do 10 centimetara, u Zagorju do 5, a i u okolici Zagreba moguće je od 1 do 3 centimetra snijega. Zatim, poslijepodne i navečer slijedi stabilizacija i razvedravanje, pa će nedjelja u cijeloj zemlji biti sunčanija, ali hladna.

Više o vremenskoj prognozi pročitajte >>OVDJE.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene