Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Metro je iz svoj prodavaonica povukao svježe dagnje dobavljača Školjkarstvo Vabriga - obrt za školjkarstvo i trgovinu, Labinac Massimo zbog prisutnosti bakterije Escherichie Coli.


Trgovina Metro Cash & Carry izvijestila je u utorak da je u ponedjeljak, 17. srpnja, iz opreza povukla svježe dagnje dobavljača Školjkarstvo Vabriga - obrt za školjkarstvo i trgovinu, Labinac Massimo jer je nadzor veterinarske inspekcije utvrdio prisutnost bakterije Escherichie Coli u proizvodu pakiranom 12. srpnja ove godine, a bio je u prodaji u centrima u Poreču i Puli.

Vezani članci Londonski metro (Foto: Arhiva/AFP) Gledala u ekran i pala s ruba perona: Majka i dijete čudom preživjeli nalet vlaka u londonskom metrou Slika nije dostupna Globalni razmjeri zagađenja: Plastika u dagnjama koja vrlo lako može završiti na vašim tanjurima

Metro je o rezultatima nadzora veterinarske inspekcije te o opozivu i povlačenju proizvoda obavijestio sve kupce koji su navedeni proizvod kupili.

Putem Metro kartice, naime, utvrđuje se tko je od kupaca kupio sporni proizvod te unutar nekoliko sati od zaprimanja rezultata analize obavještava kupca o opozivu i povlačenju proizvoda, navode iz Metroa.

Bakterija Escherichia Coli uništava se obradom namirnica na temperaturi od 60 stupnjeva Celzija u trajanju od 15 minuta te je tako termički obrađen proizvod siguran za konzumaciju. (Hina)