Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog Cvika stegovni postupak protiv predsjednika korčulanskog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv predsjednika Općinskog suda u Korčuli Vladimira Depola danas će biti zatraženo pokretanje stegovnog postupka zbog neurednog obnašanja sudačke dužnosti jer su mu brojni predmeti pali u zastaru, među kojima i neki povezani s odbjeglim korčulanskim narko dilerom Jakšom Cvitanovićem Cvikom.

Pokretanje postupka za utvrđivanje stegovne odgovornosti protiv Depola danas će zatražiti predsjednik dubrovačkog Županijskog suda Pero Miloglav, potvrdila je novinarima ministrica pravosuđa Ana Lovrin nakon sjednice Vlade. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cvik tuži Ružu Tomašić Slika nije dostupna Cvik: 'Nismo krivi'

Dodala je da će nakon toga, budući da su se ispunili uvjeti, vjerojatno uslijediti razrješenje Depola s mjesta predsjednika suda, dok će se njegova moguća odgovornost kao suca utvrđivati tijekom stegovnog postupka.

Ministrica je potvrdila da su među predmetima palim u zastaru i neki povezani s Jakšom Cvitanovićem Cvikom za kojim se već nekoliko mjeseci traga.

To je utvrdio viši sud (Županijski sud u Dubrovniku) i to je razlog za pokretanje postupka zbog neurednog obavljanja sudačke dužnosti, kazala je.

Prema pisanju današnje Slobodne Dalmacije, od 51 kaznenog predmeta sucu Depolu je u zastaru otišlo njih 35, a za deset prijeti zastara. Među predmetima koji su pali u zastaru, po pisanju splitskog dnevnika, su i tri slučaja u kojima je kazneno prijavljen odbjegli Cvitanović. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene