Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj fimi media

Zbog bolesti Nevenke Jurak odgođeno ponovljeno suđenje, Sanader misli da se može bez njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media na Županijskom sudu u srijedu je još jednom odgođeno zbog bolesti optužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije preko koje je, po tvrdnjama Uskoka, izvlačen novac iz državnih institucija i tvrtki, među ostalim i za HDZ-ov crni fond, a novo je ročište zakazano za 11. lipnja.

Njezina obrana do 3. lipnja sudu bi trebala dostaviti potpunu medicinsku dokumentaciju, a na današnjem ročištu odvjetnik Krešimir Vilajtović, koji zastupa Nevenku Jurak, kazao je da ona nije došla zbog teškog zdravstvenog stanja. Nakon toga je izneseno mišljenje i nalaz medicinskog vještaka za optuženu, s koje je isključena javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marketinška agencija Sinonim političke korupcije u Hrvatskoj: Otvoren stečaj Fimi medije Slika nije dostupna Ništa od svjedoka danas Suđenje Sanaderu za Fimi Mediju: Božidar Kalmeta i Bianca Matković se ispričali

Prvooptuženi Ivo Sanader u srijedu se nije pojavio na raspravi te je njegova braniteljica Jadranka Sloković kazala da se njezin klijent slaže s tim da se rasprava održi bez njega. Pritom je pojasnila kako on nije došao zbog zdravstvenih razloga te da, s obzirom na provedeno medicinsko vještačenje u slučaju Ina – MOL, može biti na suđenju ukupno tri sata dva puta na tjedan.

''Sanader misli da možemo bez njega''

"Znači, Sanader misli da možemo bez njega. Ipak je trebao doći jer, prema Zakonu o kaznenom postupku, nakon ovako duge stanke potrebno je očitovanje svih optuženika", kazala je sutkinja Irena Kvaternik, dok je Sanaderova braniteljica kazala kako je to ''smetnula s uma''.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera, vlasnice Fimi medije i HDZ-a kao prve stranke optužene za korupciju na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi medije. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene