Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudionici karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara Lijepom našom", koji su 27. svibnja krenuli ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kako bi obišli ratne bolnice koje su bile na prvoj crti bojišnice, završili su dana put dolaskom u vukovarsku Opću bolnicu.


Tijekom karavane, 30-tak njezinih sudionika-članova Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) koprivničke Podravke, Udruge branitelja INA-Naftaplina i Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-1991, obišli su hrvatske ratne bolnice u Karlovcu, Gospiću, Zadaru, Šibeniku, Splitu, Metkoviću, Dubrovniku, Sisku, Kutini, Pakracu, Lipiku, Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, Đakovu, Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru.

Vezani članci Konjički maraton Kukuruzni put Održan 14. konjički maraton Kukuruzni put: "To je bio jedan najteži potez obrane, a s druge strane to je bio put spasa" Droga / Ilustracija Gljive, trava, speed, bomboni, ''erektilna dizalica'', pištolj... samo je dio asortimana dilera iz Vukovara

"Bolnice smo obilazili samo s ciljem da ne zaboravimo zdravstvene djelatnike, od liječnika do vozača kola medicinske pomoći, koji su činili čuda u Domovinskom ratu, a što se, međutim, danas često zaboravlja", kazao je novinarima u ime organizatora, predsjednik UBIUDR-a koprivničke Podravke Mladen Pavković.

U Vukovarskoj bolnici, sudionike karavane primila je ratna i sadašnja ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac u čijoj pratnji su obišli prostore vukovarske ratne bolnice koji su pretvoreni u muzejski prostor.

Sudionici karavane bili su nazočni u Vukovaru i saboru Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-1991. Nakon toga će paljenjem svijeća podno Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju