Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji zagrebački klub

Kultna Jabuka uskoro bi mogla zauvijek zatvoriti vrata, no u klubu još vide tračak nade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukladno rješenju zagrebačkog Općinskog građanskog suda o ovrsi Grada Zagreba nad GSK Jabukom, deložacija i zatvaranje tog najstarijeg zagrebačkog kluba određena je za 20. listopada, no iz kluba još očekuju ukidanje te sudske odluke.

Priopćio je to u utorak voditelj kluba Marin Viduka, navodeći da je Općinski građanski sud u Zagrebu 15. rujna ove godine donio rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad Glazbeno-scenskim klubom (GSK) Jabukom kao ovršenikom, a provedba rješenja određena je 20. listopada u 10 sati.

Pročitajte i ovo Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein"

"Pojednostavljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke", ističe Viduka.

Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, istaknuo je, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured "Krsnik i partneri".

"U najmanju ruku to je sukob interesa"

Navedeno odvjetničko društvo, navodi Viduka, zastupa Grad Zagreb "i njegove istaknute pojedince" u mnogim sporovima, pa se ovdje "u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu".

Napominje da su članovi udruge GSK Jabuka podigli tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka, a upozorava i da je spomenuti sud u slučaju ovoga kluba napravio presedan, ili u najmanju ruku propust, jer je rješenje o ovrsi određeno prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda.

Osim toga, dodaje, rješenje je doneseno u vrijeme kada se zbog odluke Vlade uslijed pandemije koronavirusa nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, "na što smo ih i upozorili i tražili da se poništi navedena odluka".

Viduka podsjeća da je Jabuka otvorena davne 1968. godine, a prvi put je zatvorena temeljem rješenja Grada Zagreba 1998. godine, no dobila je spor na Upravnom sudu i ponovno je otvorena.

Problemi počeli 2015. godine

Novi problemi i zahtjevi za iseljenjem od strane Grada Zagreba počeli su, kaže, 2015. kada se u vilu preko puta kluba uselila rezidencija ruskog veleposlanika u Hrvatskoj.

"Nadamo se da će Općinski sud u Zagrebu uvažiti naš prijedlog i ukinuti ovrhu nad Jabukom. U protivnom, najstariji zagrebački klub će se zauvijek ugasiti u utorak, 20.10. u 10 sati", ističe Viduka.

Zaključuje da je klub za vrijeme epidemije cijelo vrijeme radio, poštujući sve epidemiološke mjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene