Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapalio strnjak, a s njim i šljivik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Parciki, polju nedaleko od Posavskih Podgajaca na županjskome području, u požaru je ovih dana izgorjelo 70 stabala šljiva u vlasništvu 55-godišnjeg mještanina, potvrdila je policija.

Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Krunoslava Žgele, požar je, prema dosadašnjim spoznajama, prouzročila nepoznata osoba koja je na obližnjoj njivi nakon žetve zapalila strnjak, odakle se vatra proširila na šljivik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pao na iPhone U džepu mu se zapalio iPhone nakon što je pao s bicikla Slika nije dostupna Policija traga za njim Sisak: Posvađao se sa ženom pa zapalio stan!

Iako je zabranjeno paliti strnjak, vukovarsko-srijemski poljoprivrednici se često toga ne pridržavaju pa je u toj županiji samo prošlog vikenda buknulo nekoliko požara.

U Srijemskim Lazama nepoznata je osoba palila strnjak, a vatra se proširila na 200 stabala bagremove šume. U Gradištu je M.K. (38) iz Gradišta zapalio strnjak na svojoj njivi te je s nje otišao. Požar se nekontrolirano širio te je izgorjelo osam čempresa, a vatra je zahvatila i dva drvena nosača niskonaponske mreže u vlasništvu županjskoga HEP-a.

Prema policijskim podacima, tijekom ovogodišnje sezone žetve buknulo je osam požara, a policija je protiv odgovornih osoba podnijela šest optužnih prijedloga i dvije kaznene prijave.

Procijenjena šteta od požara je 40.450 eura, rekao je za Hinu Krunoslav Žgela, dodajući kako je prošle godine buknulo 17 požara koji su uzrokovali štetu od 25.930 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene