Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravda ih javnim interesom

Zagrebu je obećavao drukčiji pristup, no sporne odluke već se nižu: Dnevnik Nove TV doznaje zanimljive detalje o Tomaševićevim potezima

Aktualno Galerija Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 1 Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 2 Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 3 Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Sumnjive odluke nove vlasti u Zagrebu - 4 Galerija 1/8 >>
Drukčiji pristup u Zagrebu obećavali su platforma Možemo! i Tomislav Tomašević, no već su nanizali tri sporne odluke. Pravdaju ih javnim interesom, a Dnevnik Nove TV doznaje i nove zanimljive detalje.

Nakon uhićenja Ane Stavljenić Rukavine gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević imenovao je nove članove Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak, među njima i svog donatora, ravnatelja privatne stomatološke poliklinike Tomislava Lauca.

Za kampanju mu je dao 10.000 kuna. Ima li povrede zakona, ispitat će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

''Mi ćemo sljedeći tjedan sjesti u vezi s ti . Takav predmet nismo imali. Imali smo donacije, pa povezanost s trgovačkim društvom koje je poslije dobivalo poslove. Međutim, tu je bila javna nabava i nije odlučivao diskrecijski sam dužnosnik'', otkriva predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Gradonačelnik ne želi pred kamere

U Gradskoj upravi tražili smo objašnjenja odluka gradonačelnika Tomaševića i njegovih suradnika, no pred kameru nitko nije htio stati. Poručuju tek da su se vodili isključivo javnim interesom i imenovali istaknute znanstvenike i stručnjake.

Doktor Lauc za Dnevnik Nove TV kaže: ''S gospodinom Tomaševićem me iz 2006. veže poznanstvo. Nisam član niti jedne stranke, a donirao sam kampanju jer vjerujem u program koji je predstavio. Kao veliku čast i obvezu prihvatio sam imenovanje. Želim projektu Centra translacijske medicine dati doprinos kao stručnjak u znanosti i biomedicini.''

Prašinu digla i ovjera potpisa gradskih odluka

Naša kamera prije 11 godina snimila je Tomaševića, Lauca i Uršu Raukar na prosvjedima u Varšavskoj. Raukar je njegova pacijentica i reklamirala mu je usluge, ali sve je, tvrde, platila sama.

Prašinu je digla i ovjera potpisa gradskih odluka. Od 73 javna bilježnika u Zagrebu, angažirana je baš sestra novog člana Nadzornog odbora Holdinga i Tomaševićeva Savjeta Ratka Bajakića. Povjerenstvo za sukob interesa nije nadležno, a iz SDP-a šute.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predsjednik zagrebačke skupštine Klisović: "Izgleda da su nas policija i USKOK čuli. Klupko se počelo odmotavati, ali tajming uhićenja je sumnjiv..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GOLEMI DOKUMENT Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio zapisnik o primopredaji vlasti, sadrži gotovo 2000 stranica

Oporba tvrdi da Tomašević sada radi sve suprotno od onoga što je govorio u kampanji. ''Kršenje zakona, nepotizam i netransparentnost su nažalost postali svakodnevica gospodina Tomaševića'', kaže Davor Filipović.

''To podsjeća na Milana Bandića i to pokazuje pravi karakter ove vlasti. Oni neće ništa suštinski mijenjati, već će dovesti svoje ljude'', smatra Igor Peternel.

Bez javnog natječaja, pravdajući se hitnošću, Tomašević je imenovao i dio članova upravljačkih tijela Holdinga. Tvrdio je da je sve je po zakonu, no slučajem se bavi Povjerenstvo, kojem u tri tjedna iz grada još nije stigla tražena dokumentacija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene