Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebački udar na najsiromašnije: Zabranjeno kopanje po smeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon poskupljenja u Zagrebu gradski oci odlučili su se za još jedan udar na građana, i to one najsiromašnije. Zagrebačka gradska vlast donijela je novu odluku o komunalnom redu po kojoj će se kažnjavati i naplaćivati kopanje po smeću. Nažalost, upravo tako neki naši sugrađani preživljavaju.

Male mirovine i plaće ispod prosjeka mnoge su natjerali na prekopavanje kontejnera u potrazi za otpatkom ili nekom plastičnom ambalažom od koje bi mogli preživjeti. 

Pročitajte i ovo Smeće u srcu Splita - 2 miškolovke na balkonima Je li ovo moguće? Ispred kuća u centru grada imaju mali Karepovac: "Smrdi, ima štakora, ljudi ne mogu otvoriti prozor..." Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

Gradska vlast prema siromasima neće imati milosti, takvo preživljavanje od sada će se i kažnjavati 300 kuna. 

Gradska vlast nije zaboravila i na one nešto boljeg financijskog stanja. 

Svima onima koji, primjerice, suše rublje na balkonu, ali i postavljaju satelitske antene ili klima uređaje s vanjskim jedinicama na pročelju, kazne će se također naplaćivati u visini od 700 do 1500 kuna.

Cijeli priču o novim odlukama gradske vlasti i udaru na standard građana pogledajte u priloženom video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene