Šokantna priča iz osnovne škole u središtu Zagreba. Učenici trećeg razreda na povratku s nastave u blizini škole pronašli su ljudski leš.


Šokirana djeca pozvala su ravnatelja, on policiju, a istraga još uvijek traje. Roditelji traže što prije odgovore nadležnih.

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

'Učenici su nakon završetka nastave krenuli putićem prema kući, svratili u neuređeni dio školskog područja, a potom su našli nešto. Došli su gore po mene da mi to pokažu, sišao sam dolje i vidio sam da su mogući ljudski ostaci. Djecu sam uklonio, maknuo ih na školsko igralište', rekao je ravnatelj OŠ Jordanovac, Davor Krnjeta.

HGSS: 11-godišnjaci zatražili pomoć HGSS-a preko Centra 112

Na poziv ravnatelja na teren je vrlo brzo stigla policija.

'U šumi iza osnovne škole pronađen je leš za sada nepoznate osobe, tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku', rekla je Ivana Čvek, policijska službenica za odnose s javnošću.

Trojicu dječaka koji su pronašli leš policija je ispitala sutradan, njihovo stanje se prati, ako bude potrebno organizirat će im se psihološka pomoć.

'Nisu bili do kraja svjesni što su našli, malo su bili pod utjecajem večeri prije, noć vještica i to, pa su mislili da je nečija šala', rekao je ravnatelj Krnjeta.

Djeca danas dobro znaju što je pronađeno, a roditelji i obitelji su suočeni s brojnim pitanjima.

DJECA KOJA IMAJU DJECU 'Razmišljala sam o pobačaju, ali već je bilo prekasno'

'Za sada je dijete zbunjeno, oni to prihvaćaju na neki način isto čudeći se da se to dešava baš ovdje nama i ne na televiziji i negdje drugdje', rekao je Nenad Domljan, jedan od roditelja djece koja su pronašla leš.

'A jesu k'o djeca, znatiželjni što se dogodilo, zašto, kako? Ali eto, nema sad tu što od toga praviti veliku stvar, dogodilo se i dogodilo, policija treba utvrditi okolnosti', napomenuo je djed jednog od učenika.

Danas se već započelo s čišćenjem šume, no ravnatelj i roditelji djece ubrzo očekuju odgovore na pitanje kako se beživotno tijelo nepoznatog muškarca našlo u neposrednoj blizini škole i djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook