Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Naplata parkiranja u još 53 ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Gradsko poglavarstvo odlučilo je predložiti izmjenu odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Zagrebu tako što će proširiti zone naplate i to u 1. zoni i 2. zoni, u centru grada, na ulice u blizini državnih i kulturnih ustanova te u Novom Zagrebu, kod Zagrebačkog velesajma i u 3. zoni, u Sesvetama, gdje su izgrađena nova parkirališna mjesta.

"Glavni cilj nije nam zarada od naplate parkiranja nego uvođenje reda, posebice u blizini državnih i kulturnih ustanova, ali i oko Zagrebačkog velesajma, kako posjetitelji ne bi ondje parkirali 'na divlje', cijeli dan, i zauzimali mjesto stanarima", rekao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić na konferenciji za novinare, nakon sjednice Poglavarstva.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Parking Otišla četvrtina stanovnika Bizaran slučaj u Slavoniji: Sukob, sudski sporovi i bageri zbog osam parkirnih mjesta - "To je presmiješno"

"Riječ je o 53 ulice koje će, po novom, ući u sustav naplate
parkiranja", precizirao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i promet te dodao kako će stanari moći zatražiti mjesečne parkirne karte po povlaštenoj cijeni od 45 kuna.

"Program poticajnih mjera populacijske politike Grada Zagreba donio je u 2006. nastavak usporavanja smanjenja prirodnog prirasta stanovništva", kazao je Ivica Fanjek, pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada, podnoseći izvješće o tom Programu u 2006.

U izvješću stoji da je od 2001., a posebno od 2005., nastavljen trend porasta broja novorođenčadi, kao i da je lani bilo osam posto više novorođenčadi ili 605 beba više u odnosu na 2005.

Fanjek je ustvrdio da se u Zagreb godišnje doseljava oko 12.000 osoba, ali i da se odseljava više od 10.000, što je ocijenio katastrofalnim.

Stoga je, kaže, Grad Zagreb stavio posebni naglasak na izgradnju dječjih vrtića i domova za starije.

Poglavarstvo je danas Gradskoj skupštini predložilo i Odluku o utvrđivanju naknade za zbrinjavanje otpada i određivanju granica područja za umanjenu vrijednost nekretnine.

"Dosad je na snazi bila Odluka o naknadi vlasnicima nekretnina u neposrednoj blizini odlagališta otpada Prudinec-Jakuševec", naveo je Jelavić. Dodao je da je nova odluka usklađena s novom zakonskom regulativom, ali da se za tamošnje stanovnike ništa ne mijenja jer će oni i nadalje dobivati istu naknadu, radi umanjene tržišne vrijednosti nekretnine, na cijeloj katastarskoj općini Jakuševac, premda bi se, po novom, trebala isplaćivati samo vlasnicima nekretnine na udaljenosti do 500 metara od građevine namijenjene zbrinjavanu otpada.

Grad Zagreb je prihvatio pokroviteljstvo nad održavanjem
manifestacije "Maturantska parada 2007." 18. svibnja na Trgu bana Jelačića budući da će maturanti obilježiti završetak nastave velikim plesom Quadrilla dance parade (najveća četvorka na svijetu za Guinessov rekord) za što će Grad izdvojiti 291.000 kuna potpore organizatoru, Plesnom studiju Okret.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene