Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za prijevod studentske literature na Braillevo pismo 130 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga slijepih i slabovidnih studenata "Šišmiš" primila je danas od potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor 130 tisuća kuna financijske potpore za projekt prijevoda obvezne studentske literature na Braillevo pismo u 2007.

Potpredsjednica Vlade podsjetila je da je Ministarstvo i protekle dvije godine financiralo isti projekt Udruge "Šišmiš" i izrazila nadu da će njegovo financiranje i u ovoj godini pomoći uspješnoj realizaciji studija slijepih i slabovidnih studenata, kao i njihovog kasnijeg lakšeg zapošljavanja.

Na dodijeljenim sredstvima zahvalio se predsjednik Udruge "Šišmiš" Gordan Radić.

Kosor je istaknula da će se tijekom ove godine, kao Godine jednakih mogućnosti, poduzimati razne aktivnosti u cilju unaprjeđenja uvjeta života za osobe s invaliditetom.

Kosor je podsjetila i da je Vlada ovog tjedna prihvatila Nacionalnu strategiju za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. te da je Hrvatski sabor prošlog tjedna ratificirao Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom UN-a, čime se Hrvatska svrstala među prve države koje su ratificirale taj dokument.

Istaknula je da Ministarstvo već drugu godinu zaredom provodi i projekt osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u koji je lani bilo uključeno 78, a ove godine 176 osoba s invaliditetom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene