Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne diramo civile"

Proruski hakeri objavili da nemaju veze s napadom na Rebro pa brutalno spustili Plenkovićevoj Vladi: "Ne mogu zaštititi, ali pronalaze novac..."

KBC Zagreb
KBC Zagreb Foto: Goran Mehkek/Cropix
Za kibernetički napad na KBC Zagreb ipak nije odgovorna ista proruska hakerska grupa koja je zaslužna za hakiranje stranica nekoliko hrvatskih institucija.

Proruska hakerska grupa NoName057(16) svojim se pratiteljima obratila putem svojeg Telegram kanala i preuzela odgovornost za rušenje brojnih internetskih stranica hrvatskih institucija. 

"Već je prošlo neko vrijeme otkako smo posjetili Hrvatsku, stoga smo ih odlučili podsjetiti na nas", napisali su te nadodali kako su srušili web-stranice Ministarstva financija, Porezne uprave, HNB-a i Zagrebačke burze.

Opovrgnuli su da stoje iza kibernetičkog napada na sustav KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Ima nezadovoljnih Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Europski pučani najveći su gubitnici, jedan kandidat bio bi odličan izbor, ali..."

"Ne bavimo se napadima na medicinske ustanove u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji. Imamo princip da ne diramo medicinske ustanove. Ratujemo s rusofobnim vlastima, a ne s civilima!", poručili su te nadodali. 

"A činjenica da hrvatski dužnosnici ne mogu zaštititi svoju internetsku infrastrukturu u području medicine, ali pronalaze novac za sponzoriranje banderija, trebala bi doista izazvati pitanja hrvatskih građana prema njihovoj rusofobnoj vladi", poručili su hakeri NoName057(16).

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene