Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li u sukobu interesa?

Vukšić dobio milijun kuna u igrama na sreću, dobitak nije prijavio u imovinsku karticu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebaju li dužnosnici u svoje imovinske kartice navoditi i dobitak na igrama na sreću, dilema je koji bi trebao riješiti Pravilnik o ispunjavanju imovinske kartice za državne dužnosnike. Dotad, laburist Branko Vukšić, koji je sredinom prosinca dobio u igrama na sreću oko milijun kuna, ne mora isti prijaviti.

Laburist Branko Vukšić, prema navodima jednog medija, sredinom je prosinca dobio oko milijun kuna u igrama na sreću. Vukšić to nije demantirao, ali nije dobitak niti stavio u svoju imovinsku karticu. Radi li se o sukobu interesa, provejrava Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bingo36 Pozamašan iznos sretnom dobitniku! Online uplaćen listić težak je 123 tisuće eura Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia) Uplaćeno putem interneta Ako ste igrali Loto pogledajte svoje listiće, netko je upravo osvojio tri milijuna kuna

Vukšić će na upit o dobitku reagirao izjavom da zbog čega bi dobitak na lutriji, čija je tajnost zajamčena, bio grijeh? U spomenutom Povjerenstvu priznaju kako u obrascima za ispunjavanje imovinske kartice nigdje konkretno ne stoji da se dobici od igara na sreću moraju prijaviti.

'Najbrbljaviji' zastupnik: Nisam se natjecao

S druge strane, u Povjerenstvu dodaju kako bi dužnosnici to ipak trebali prijaviti. "Pod točkom 8. postoji dio u kojem stoji da se trebaju navesti primitci koji se ne smatraju dohotkom. Ukoliko je dužnosnik dobio na lotu ili drugim igrama na sreću, to je pod ovom stavkom trebao prijaviti", obrazložili su u povjerenstvu.

Vukšić ima još dva dana da dobitak prijavi, a Povjerenstvo će nakon toga odlučiti hoće li pokrenuti postupak ako smatraju da je dužnosnik pogriješio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene