Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga U ime obitelji obratila se novinarima povodom odluke Ustavnog suda o obustavi primjene Obiteljskog zakona.


Udruga 'U ime obitelji' održala je konferenciju za medije povodom odluke Ustavnog suda o obustavi primjene Obiteljskog zakona. Riječ je o udruzi koja je jedna od podnositeljica prijedloga za ocjenu ustavnosti, pa ne čudi da su na konferenciji izrazili zadovoljstvo ovakvom odlukom.

Vezani članci Željka Markić Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu'' Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Ustavni sud odbio žalbu udruge U ime obitelji, u DIP-u zadovoljni: "Sud je potvrdio sve navode koje smo iznijeli"

Voditelj pravnoga tima Udruge Krešimir Planinić rekao je kako pozdravljaju obustavljanje zakona, te da su sve prigovore i primjedbe Udruge na 50 članaka potvrdila i tri fakulteta.

Pobjeda 'U ime obitelji': Ustavni sud zaustavio primjenu Obiteljskog zakona

Smatra da je zazivanje ministrice Milanke Opačić na dramu i kaos koji će nastati obustavom Zakona skretanje pozornosti s lošeg zakona i primjer neslušanja prigovora. 'Ništa se neće dogoditi, nikakav kaos jer se sve nastavlja prema starom zakonu. Tko je razveden je razveden, tko je u procesu posvajanja ostaje u procesu', rekao je.

'Novi Obiteljski zakon dovest će do veće viktimizacije žena'

Dodao je, komentirajući koliko je zakon plaćen, da je vrijednost zakona vrijednost velikog broda koji se sada potopio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook