Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Prvo bablje ljeto, a potom drastičan pad temperature: Meteorolog Dnevnika Nove TV otkriva detalje

Do kada će bablje ljeto potrajati, saznajte u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV koju donosi meteorolog Nikola Vikić Topić.

Nakon nekoliko promjenjivijih dana, u kojima je ponegdje bilo malo kiše, a ponegdje jačih nevremena, sad nam slijedi stabilizacija. Uz nju, znaju se u unutrašnjosti često javljaju magle, koje su u rujnu doduše još uvijek kratkotrajne.

Tlak zraka već raste, jača nam anticiklona i ona će držati fronte dalje od nas nekoliko dana te osigurati mirnije vrijeme.

Tako će u ponedjeljak prijepodne biti sunčano, često i vedro, na kopnu lokalno uz maglu. Vjerojatnija je na zapadu, osobito uz Savu i Kupu no neće se zadržavati dulje od 8 sati. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, na obali bura, i bit će malo svježije nego danas.

Poslijepodne u sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano i vrlo toplo, oko 25 stupnjeva, samo uz malo oblaka i sa slabim vjetrom.

U Slavoniji sunčano, uz umjerenu naoblaku. Ovdje postoji i maaala mogućnost za kratak pljusak, ponajprije duž Podravine. Bit će malo vjetrovitije, uz umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura do 25.

Na Kvarneru i u Istri te u gorju će biti sunčano, uz malu i umjerenu naoblaku. Nakon jutarnje slabe bure, zapuhat će maestral. Temperatura na obali oko 27, a u gorju 23, 24.

U Dalmaciji vedro, uz najviše sunca i najmanje oblaka. Puhat će umjeren maestral i bit će vrlo toplo, sredinom dana i pomalo vruće negdje oko 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Ima li nade za još malo ljeta? Meteorolog Dnevnika Nove TV otkriva kakav nas početak tjedna čeka

Temperatura mora je još ugodno za kupanje, od 23 do 26 stupnjeva, pa će uz obilje sunca ovih dana mamiti kupače na plažu, no treba paziti i na sunčevo zračenje, iako se bližimo polovini rujna u Dalmaciji će UV indeks i sutra biti visok.

Sunčano će na kopnu biti i sredinom tjedna, svakim danom i sve toplije, ali i uz sve više oblaka. Temperatura će ponovno rasti do 30, pa će u srijedu i četvrtak biti vruće i sparno. Uz to, u četvrtak nestabilnije, na zapadu su poslijepodne i navečer izgledni pljuskovi i grmljavina.

I na Jadranu sunčano, u utorak i vedro, ali ubrzo Okreće na jugo. U srijedu će puhati slabo do umjereno, i već će biti malo oblačnije, a u četvrtak umjereno do jako: na sjeveru uz pljuskove. Jutra će inače biti ugodna, a danju vruće i sparno, oko 29.

Prvo nam ide zatopljenje, s obiljem sunca iduća tri dana, a onda pred vikend pogoršanje i promjena: od subote će biti 5 do 10 stupnjeva hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene