Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Je li ljeto gotovo? Stigla je promjena vremena, meteorolog otkriva kada nas očekuje prestanak oborina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo toplo jutro u unutrašnjosti, jačanje južine te pojava kišnih oblaka na sjevernom Jadranu, jasni su znaci osjetne promjene vremena, poručio je meteorolog Ivan Čačić.

Riječ je o prodoru vlažnog i nestabilnog sredozemnog zraka. Fronta toga zraka u petak će se premještati prema istoku Balkanskog poluotoka, a sa sjeverozapada će u naše krajeve stizati malo svježiji zrak. U noći na petak i ujutro posvuda umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova i grmljavine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Ponegdje se očekuju obilne oborine - osobito u zapadnim predjelima. Na Jadranu umjereno jugo i Jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu od 18 do 23 stupnja.

Prevladavat će oblačno povremeno s kišom

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno povremeno s kišom, ponegdje i grmljavinu. Mjestimice će biti obilnijih oborina. Svježije - uz poslijepodnevnu temperaturu od 20 do 23 stupnja.

U istočnim predjelima povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi i grmljavina. Lokalno može biti i obilnije oborine, prije svega u zapadnoj Slavoniji. Mjestimice će zapuhati umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura uglavnom između 23 i 26 stupnjeva.

U gorskom predjelima - oblačno i kišovito mjestimice uz obilnu oborinu. Na Jadranu vrlo promjenljivo i nestabilno uz čestu pojavu kiše i grmljavine.

Lokalno je moguće i jače nevrijeme s kojim u kratko vrijeme može pasti i obilna oborina. Puhat će umjereno, ponegdje i jako jugo i jugozapadnjak. Poslijepodne u gorju od 17 do 21, a na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenljivo mjestimice s kišom i grmljavinom. Ponegdje je moguće i jače nevrijeme te obilne oborine, osobito u sjevernoj Dalmaciji. Umjereno i jako jugo poslijepodne će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura većinom između 24 i 28.

Sljedeća tri dana

Na kopnu vrlo promjenljivo povremeno uz kišu i grmljavinu, osobito u nedjelju kad će ponovno mjestimice biti obilnijih oborina, prije svega u zapadnim predjelima. Više sunčanih razdoblja u subotu - posebno u sjevernim i središnjim krajevima gdje će veći dio dana biti uglavnom suh.

Ponedjeljak će početi s oborinama, a zatim postupno kidanje naoblake, uz umjeren sjeveroistočnjak. Bit će svježije, u skladu s prirodnim kalendarom.

Na moru vrlo promjenljivo povremeno s kišom i grmljavinom, osobito u nedjelju kada će kiša, uglavnom na sjevernom dijelu, ponovno mjestimice biti obilnija. Više sunčanih razdoblja u subotu, posebice u Dalmaciji.

U ponedjeljak postupan prestanak oborine i kidanje naoblake. Na Jadranu će u nedjelju ponovno zapuhati jugo koje će u ponedjeljak okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Malo svježije, no i dalje razmjerno toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene