Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna, kao i koji će dan obilježiti najveće temperature

Napokon smo dočekali nekoliko sunčanih i toplih dana. Vrijeme će do vikenda biti iznadprosječno toplo, a što nas još čeka otkriva meteorolog Darijo Brzoja.

Vrijeme će u idućem razdoblju biti stabilnije nego dosad. Do vikenda će biti iznadprosječno toplo, u kopnenim krajevima prije svega, temperatura bi se mogla približiti 30 stupnjeva.

Uz obilje sunca, UV indeks će u srijedu u većini zemlje biti visok, a u četvrtak u gorskom području i u unutrašnjosti Dalmacije vrlo visok. Sunce ne treba izbjegavati, no u ovisnosti o osjetljivosti kože, sredinom dana držite se sjene i hlada.

U srijedu ujutro će biti sunčano i vedro. Dakle, u cijeloj zemlji dovoljno vedrine od početka dana, na kopnu bez nekog značajnijeg vjetra, a na moru mjestimice tek burin.

Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti većinom od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 17 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne pretežno sunčano, ali i iznadprosječno toplo. Najviša dnevna temperatura može i do ljetnih 28.

Sunčano će biti i na istoku, tijekom dana povremeno uz umjeren razvoj oblaka. U Slavoniji i Baranji temperatura u srijedu ide barem do 27, 28 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu većinom sunčano, na moru često i potpuno vedro. Puhat će tek slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a temperatura će biti oko 25, 26 stupnjeva. U gorju isto toplo, ugodnih 23 ili 24.

U Dalmaciji u srijedu također uglavnom vedro. Pravo ljetno vrijeme, u zaleđu uz umjeren razvoj oblaka, a lokalno čak je moguć i kratkotrajan pljusak. Temperatura će najčešće biti između 22 i 26 stupnjeva. Svježina mora još uvijek drži temperaturu zraka uz obalu nešto nižom, pa i ugodnijom nego što je to u kopnenom dijelu.

Idućih dana na kopnu će većinom biti sunčano, no koliko će vrijeme podsjećati na rano ljeto, bit će vidljivo ne samo u visokoj temperaturi, nego i šansi za lokalne grmljavinske pljuskove u petak i subotu. Dakle, tada neće biti posve stabilno, i iako će veći dio dana biti dosta sunca, lokalno bi uz jači razvoj oblaka isto moglo biti i ponekog pljuska s grmljavinom. Posebno u petak.

I na Jadranu idućih dana sunčano i uglavnom vedro, jedino u subotu, kao i na kopnu lokalno možda poneki pljusak i grmljavina. I ovdje iznadprosječno toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu uglavnom između 25 i rjeđe 30 stupnjeva, u ove dane dakle, slično kao i u unutrašnjosti. Od cijelog tjedna, ako baš pitate, najviše vruće izgleda četvrtak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene