Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenci odobrili prekid trudnoće

Mireli Čavajdi u KBC-u Zagreb napravljena magnetska rezonanca. Odvjetnica Jurić: "Spremni smo na sve"

Aktualno Galerija Sanja Vištica Sanja Vištica Foto: DNEVNIK.hr Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde Foto: DNEVNIK.hr Mirela Čavajda - 3 Mirela Čavajda - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mirela Čavajda - 1 Galerija 1/4 >>
U slučaju Mirele Čavajde, slovenska komisija donijela je pozitivnu odluku i ona tamo ima pravo na prekid trudnoće. Što se tiče hrvatske komisije, Čavajda je u utorak pozvana na dodatnu pretragu, odnosno magnetsku rezonancu u KBC Zagreb.

Mirela Čavajda obavila je pregled i sada čeka odluku Komisije, koja odluku može donijeti do subote.

Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde kazala je kako su spremni na sve s ozbirom na to kako se situacija razvijala zadnjih dana.

 

"Međutim očekujemo da će odluka biti u skladu sa zakonom koji je na snazi u RH, odnosno da će se komisija fokusirati na utvrđivanje medicinskih činjenica o zdravstvenom stanju nje i njezinog ploda. Pretpostavljam da neće tražiti ništa drugo jer je magnetska rezonanca taj pregled kojim se treba utvrditi to što se treba utvrditi", naglasila je odvjetnica Jurić.

Reporterka Nove TV Sanja Vištica javila se uživo ispred KBC-a Zagreb. Na pitanje kada ćemo čuti nalaz hrvatske komisije, Vištica je odgovorila kako još uvijek nema odluke te ponovila kako je rok za njezino donošenje do subote.

"Mireli Čavajdi je u utorak ujutro oko 10 sati stigao poziv iz KBC-a Zagreb da dođe napraviti magnetsku rezonancu, ona je to napravila, no njezina odvjetnica je kazala kako im nisu dali nikakve detaljnije informacije o tome kada bi mogla biti odluka. Ukoliko odluka bude negativna, gospođa Čavajda će ići u Sloveniju. U tom slučaju, kazala je njezina odvjetnica, realno je očekivati sudski epilog ove priče, no kaže da je ipak sada prioritet da se razriješi ova situacija", izvijestila je Vištica.

Reporterka Dnevnika Nove TV podsjetila je i da je Ministarstvo zdravstva kazalo kako će zdravstvena inspekcija ići u sve četiri velike bolnice koje su odbile napraviti prekid trudnoće gospođi Čavajda. Pitala je što je s time, ima li rezultata, no odgovor nije dobila.

Vištica je razgovarala s ravnateljima bolnica Merkur i bolnice u Vinogradskoj, oni su joj kazali da nikakva inspekcija kod njih fizički nije bila, ali i da su oni poslali sve ono što je ranije zatraženo od njih, dakle očitovanja. Iz ravnateljstva bolnice Sveti duh kazali su da je inspekcija bila u toj bolnici u ponedjeljak i utorak, porazgovarali su sa svim djelatnicima, uzeli dokumentaciju i napravili zapisnik.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda - 1 SLUČAJ MIRELE ČAVAJDE Nakon novog Beroševa poteza: "Slanje inspekcija u bolnice je potez kada se ne zna što napraviti"

Podsjetimo, slučaj Mirele Čavajda u fokusu je proteklih dana u Hrvatskoj nakon što su joj četiri zagrebačke bolnice odbile napraviti prekid trudnoće u 26. tjednu, nakon što je utvrđeno kako dijete ima tumor na mozgu i prognoze za život su mu jako loše.

Pročitajte i ovo Sanja Barić nema mjesta prizivu savjesti Ustavna stručnjakinja o slučaju Čavajda: "U slučaju da RH ne poštuje zakone i Ustav, ova nesretna gospođa će to morati učiniti u Sloveniji. A potom će Hrvatska odgovarati"

Čavajda je u petak, 6. svibnja, podnijela žalbu drugostupanjskoj komisiji na KBC-u Zagreb zbog odbijenica.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene