Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Dobro iskoristite vikend: Bit će ugodno i s mnogo sunca, ali nova promjena vremena već je pred vratima. I neće vam se svidjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak, subotu, pa i veći dio nedjelje vrijeme će konačno biti nešto stabilnije nego proteklih dana. Bit će toplo, sunčano i uglavnom bez kiše, a kratkotrajnih i slabih pljuskova bit će samo u gorskim područjima, unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Od petka ujutro u cijeloj će zemlji prevladavati sunčano vrijeme. Jutarnje temperature neće se previše mijenjati u odnosu na protekle dane: u gorskim krajevima temperatura će iznositi između sedam i 10 stupnjeva, a u ostatku zemlje od 11 do 13 u unutrašnjosti i do 17 stupnjeva na Jadranu. Također, posvuda će puhati slab vjetar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Poslijepodne bi u središnjoj Hrvatskoj konačno trebalo proći bez znakova grmljavinskih pljuskova. U cijelom će tom dijelu biti sunčano i toplo te će temperatura iznositi do 25 stupnjeva.

U Slavoniji će također poslijepodne biti pretežno sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi 22 ili 23 stupnja.

Predah od pljuskova osjetit će se i na sjevernom Jadranu, ali i u gorskim krajevima zemlje. I ondje će vjetar biti slab, uglavnom zapadnog smjera. Najviša temperatura u gorju će iznositi od 20 do 22 stupnja, a na Jadranu će biti stupanj do dva toplije.

U Dalmaciji će također biti sunčano i toplo te će konačno stići mirnije vrijeme slično ljetnom. Puhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar

U subotu će na kopnenim dijelovima Hrvatske vrijeme ostati slično: uglavnom sunčano, toplo i bez pljuskova. Nova promjena vremena stiže nam navečer i u noći s nedjelje na ponedjeljak, zbog čega će u ponedjeljak temperatura biti malo niža.

Na Jadranu će u subotu još biti sunčano i suho, ali zato će pljuskova i grmljavine biti u nedjelju, najviše u Istri i unutrašnjosti Dalmacije. U ponedjeljak će posvuda biti pljuskova, kiše, a temperatura će biti malo niža.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene