Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Kakvo će biti vrijeme nakon nevremena? Meteorolog Darijo Brzoja ima detalje

Nakon promjene vremena, zapuhat će jaka bura, pa su upozorenja za subotu vezana uglavnom za vjetar na Jadranu. Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja donosi vremensku prognozu.

Atmosfera je još uvijek dosta nestabilna, no kako se zrak bude miješao, i vrijeme će se postupno smirivati. Iza fronte, hladniji i teži zrak bit će pogurnuti preko naših Dinarida, i kao i obično to će za posljedicu sutra imati buru.

Dobra je vijest da ljetne bure traju kraće, pa će već od nedjelje vrijeme biti mirnije, a i sunčano.

Prvo kratki osvrt na večer i noć s petka na subotu. Osobito ovaj prvi dio noći, za koji još stoji i upozorenje, naime još može biti pljuskova i grmljavine te moguće izraženijeg nevremena. Sve skupa oblaci će se širiti prema istoku i jugu tako da noćas uz kopnene krajeve, neverina može biti još i na sjevernom i srednjem Jadranu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu - 1 Srušena stabla FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Kiša i tuča veličine oraha - u padu stabla ozlijeđena maloljetna djevojka

U subotu ujutro već, u unutrašnjosti možda još poneki pljusak ili malo kiše, u početku promjenjivije, sjeverni Jadran će se od oblaka pomalo već čistiti, no zapuhat će jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a proširit će se, negdje otprilike do Šibenika.

Ujutro ponekog pljuska već može biti i na jugu. Vrlo lokalno, što znači da će biti i područja gdje će kiša izostati. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24 stupnja.

Poslijepodne, u kopnenim krajevima više sunca: naoblaka će se postupno kidati. Puhat će većinom umjeren sjeverac te će biti osjetno svježije nego danas, uz najvišu dnevnu temperaturu između 24 i 27 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji postupno sunčanije, puhat će umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura će biti najčešće između 25 i 26 stupnjeva.

Malo promjenjivije, uz poneki pljusak još može biti u gorskoj Hrvatskoj, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano, ali i burno. Puhat će jaka, na mahove i olujna bura, dok je podno Velebita moguć i poneki orkanski udar. Stoga i upozorenje. Maksimalna temperatura, u gorju oko 23, a na moru 30ak stupnjeva.

Pročitajte i ovo Poginuli na podmornici Titan Ekspedicija do Titanica Obitelji poginulih putnika opraštaju se od svojih voljenih: "Izgubili smo ga dok je radio što je volio"

I u Dalmaciji će sutra poslijepodne prevladavati sunčano. Rijetko će biti moguće malo kiše ili pljusak, uz prolazno više oblaka. Sjevernije u regiji puhat će jaka bura. Prema otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana jak sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura i ovdje ide do 30 stupnjeva.

Temperatura mora je većinom između 22 i 25: bura će ga sutra malo izmiješati pa će na kratko biti nešto svježije.

Od nedjelje će prevladavati sunčano, na istoku i u gorju ne posve stabilno pa je rijetko još moguć lokalni pljusak. Mjestimični pljuskovi i grmljavina izgledni su ponovno u drugom dijelu utorka.

Puhat će povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, dok će temperatura ponovno vrlo brzo iza vikenda porasti na 30 stupnjeva. Jutra će biti svježija, a noći idućih dana ugodnije za spavanje.

I na Jadranu će iza ovog prolaznog pogoršanja prevladavati sunčano te će već u nedjelju biti vrlo toplo i vruće. Poneki pljusak još moguć je u početku na krajnjem jugu. Jaka bura, s olujnim udarima će postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Od ponedjeljka će na moru biti i jugozapadnog vjetra.

U sljedećem tjednu očekujemo dosta sunčana vremena. U kopnenim krajevima u utorak prolazno i poneki pljusak, i moguće još jednom krajem tjedna. Bit će vrlo toplo i ne prevruće.
 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene