Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušena stabla

FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Kiša i tuča veličine oraha - u padu stabla ozlijeđena maloljetna djevojka

Aktualno Galerija Nevrijeme u Zagrebu - 5 Nevrijeme u Zagrebu - 5 Foto: Darko Tomas/Cropix Nevrijeme u Zagrebu - 4 Nevrijeme u Zagrebu - 4 Foto: Darko Tomas/Cropix Nevrijeme u Zagrebu - 3 Nevrijeme u Zagrebu - 3 Foto: Darko Tomas/Cropix Nevrijeme u Zagrebu - 2 Nevrijeme u Zagrebu - 2 Foto: Darko Tomas/Cropix +13 Nevrijeme u Zagrebu - 1 Galerija 1/18 >>
Stiglo je najavljeno nevrijeme, koje je osim prolaznog rashlađenja donijelo i jaku kišu i tuču na sjever Hrvatske.

Nakon upozorenja i crvenog meteoalarma snažno nevrijeme s tučom ponovno je pogodilo sjever Hrvatske.

Najveće štete zabilježene su na varaždinskom području, gdje je tuča razbijala stakla na automobilima. Snažna tuča zahvatila je i Međimurje, a štete su zabilježene i u dijelu Zagorja, gdje je jak vjetar rušio stabla.

Oluja je u Hrvatsku stigla iz susjedne Slovenije, koju je pogodila tuča veličine jajeta.

Ozlijeđena maloljetna djevojka

Na zagrebačkom Jarunu ozlijeđena je maloljetna djevojka u trenutku kada se srušilo stablo zbog jakog nevremena, potvrđeno nam je iz zagrebačke policije.

Kako doznajemo, riječ je o 17-godišnjoj djevojci, a prevezena je u bolnicu i ondje joj je pružena pomoć.

 

 

U Zagrebu vjetar nosi kontejnere

Na zagrebačkoj Trešnjevci u Jablanovečkoj ulici jak vjetar u jednom je trenutku čak i kontejnere gurao po ulici. 

"Leti smeće, klize kontejneri", javlja nam čitatelj. 

Nevrijeme u Zagrebu - 1 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevrijeme u Zagrebu - 1 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevrijeme u Zagrebu - 1 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: DNEVNIK.hr)

Tuča u Varaždinskoj županiji

Tuča veličine oraha popraćena kišom zabilježena je u Sračincu, ali i okolnim mjestima na sjeveru varaždinske županije. Gotovo je zabijelila krovove i travnate površine, a pritom je uništila i dijelove usjeva i voćaka, javlja eVaraždin.

 

 

Upozorenje DHMZ-a

DHMZ je za petak najavio sa sjeverozapada jače naoblačenje, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz grmljavinsko nevrijeme s tučom. Tim je povodom za zagrebačko i osječko područje upaljen crveni alarm, koji upozorava da je vrijeme izuzetno opasno.

Za ta područja meteoalarm upozorava na velike vrućine, ali i izražene oluje, "pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra".

Pročitajte i ovo Franjo Brozaj Pozivi centru 112 još stižu Nevrijeme protutnjalo Zagorjem, padala je tuča veličine oraha, zbrajaju se štete: "Moramo sve ručno raditi"

"Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti", navodi se u upozorenju, a dodaje se da su i dalje opasne i izrazito visoke temperature zraka.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagorju Problemi za građane VIDEO Zagorje pogodilo veliko nevrijeme s tučom veličine oraha, munje parale nebo iznad Zagreba: "Bilo je grozno"

Duž Jadrana puhat će slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, a u noći na subotu na sjevernom i srednjem dijelu okrenut će na jaku buru.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 31 i 37 Celzijevih stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene