Zbog povratka velikog broja građana s uskrsnih praznika, poslijepodne i navečer očekuju se gužve na autocesti.

Galerija


Najveće bi gužve trebale biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te na naplatnim kućicama prema unutrašnjosti zemlje.

Vezani članci Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Srpanjska rupa ostavila tragove na turizmu: Evo koliko je turista manje nego prošle godine posjetilo Hrvatsku Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Postoji i jeftinija varijanta Dubrovnika: Kava za 12, sladoled za 7, ručak unutar zidina 40 kuna...

Iz HAK-a ističu kako kilometarskih kolona na Lučkom ipak ne bi trebalo biti, te upozoravaju vozače na vremenske uvjete koje će donijeti noć.

"S obzirom da su gužve već sada i očekujemo ih u večernjim satima kad je u svakom slučaju moguća magla, vjerujemo da će vozači usporiti, prilagoditi vožnju samim vremenskim uvjetima i naravno paziti na sigurnosni razmak između vozila", ističe Irena Belamarić iz HAK-a.

Oko 14 sati pojačan je promet na važnijim cestama, osobito na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, na graničnim prijelazima te u trajektnim lukama, izvjestio je HAK.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8). Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.