Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Cesta nije pista"

Od ponoći i više prometa na ulicama, iz policije uputili poseban apel Zagrepčanima

Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 1
Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 1 Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 2 Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 3 Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Jarak i Krešimir Mišić - 4 Galerija 1/4 >>
Brojne prometne nesreće obilježile su vikend koji je iza nas. U Zagrebu se sinoć dogodila prometna nesreća s više vozila. Jedan je čovjek ozlijeđen, dok je jedan automobil od siline sudara udario u trafostanicu.

U Pisarovini u subotu poslijepodne - nesreća sa smrtnim ishodom. Nakon slijetanja s kolnika, vozač motocikla je smrtno stradao.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

U nedjelju rano ujutro teška nesreća i u blizini Krapinskih toplica. 18-godišnji vozač smrtno je stradao nakon slijetanja automobila s ceste.

Vatrogasci su bili na terenu i u Žrnovnici. Nešto iza ponoći u nedjelju, osobni automobil sletio je u provaliju. Tri osobe su zadobile teške ozljede. Jedna se bori za život.

Više putnika u prometu

Od ponedjeljka popuštaju mjere, a kreće i javni gradski prijevoz. Bit će i više vozila i putnika u prometu. Što policija savjetuje tim povodom rekao je gost Dnevnika Nove TV Krešimir Mišić, voditelj sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke.

Kako je kazao, policajci poduzimaju niz mjera kojima je cilj osigurati optimalno stanje sigurnosti na cestama.

"Ostvarili smo intenzivnu suradnju s gradskim službama, prometnim i komunalnim redarstvom, ali i ZET-om. Ovim putem bi apelirali na građane, pogotovo pješake na nogostupima, pogotovo u centru grada Zagreba, da to rade s povećanim oprezom, poštuju mjere zabrana na nogostupima. Ako se uključuju na kolnik, trebaju to raditi s povećanim oprezom i paziti na svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu", dodao je Mišić.

Istaknuo je da je još uvijek dio vozila parkiran na mjesta koja nisu određena za parkirna mjesta. Policajci će upozorenjem i kroz neposredan kontakt s građanima pokušati osigurati da se javni gradski promet odvija neometano.

"Pritom ćemo biti uviđavni, uvažavajući sve okolnosti u kojima su se građani našli", istaknuo je Mišić.

Radove koji zahtijevaju zatvaranje ceste - prijaviti

U Zagrebu je trenutno 60 posto uobičajenog prometa. "Promet će se vjerojatno približiti brojkama koje su bile prije ove krize. Molimo građane Zagreba da, ukoliko vlasnici zgrada ili građevinske tvrtke obavljaju radove na prometnicama u Zagrebu vezano uz oštećenja od potresa i pritom trebaju zatvoriti određenu cestu ili dio ceste - da se obavezno prije početka takvih radova obrate i policiji i nadležnim službama Grada Zagreba kako bi se izdalo adekvatno rješenje, postavila prometna signalizacija i time omogućio nesmetan promet i javnog gradskog prijevoza i drugih sudionika u prometu", istaknuo je.

Tvrdi da je, prema podacima statistike, stanje sigurnosti cestovnog prometa nešto povoljnije u odnosu na prošlu godinu. "Tri osobe su manje poginule u Republici Hrvatskoj. To nije razlog za zadovoljstvo. Mi moramo i dalje maksimalno raditi na tome da te brojke budu još bolje", naveo je Mišić.

Pozvao vozače na oprez

Svim vozačima je poručio, posebno motoristima koji se kreću nepropisnim brzinama, ali i vozačima osobnih automobila, uputio je poseban apel.

"Apeliram na sve vozače da smanje brzinu i povećaju oprez te da vode računa o svojoj i sigurnosti ostalih sudionika u prometu", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene