Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZADNJA SJEDNICA

Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme"

Vlada je na posljednjoj sjednici prije godišnjih odmora, odlučila platiti struju pogođenima potresima i za kolovoz donijela uredbu o hrvatskim kovanicama eura te novim osobnim iskaznicama. A prije godišnjih odmora premijer Andrej Plenković je članove Vlade okupio na jednom zanimljivom mjestu.

Vlada je odradila posljednju sjednicu prije godišnjih odmora. A nakon sjednice premijer je ministre okupio na ručku u jednom restoranu na zagrebačkom Kaptolu. Andrej Plenković i njegovi ministri iduća će dva tjedna puniti baterije ne bi li jesenske izazove dočekali u punoj snazi.

Premijer Plenković svoj će godišnji odmor, već tradicionalno, provesti na Kvarneru. Državnu rezidenciju Vila Costabella rado su posjećivali i njegovi prethodnici. Na samom je moru, ali skrivena od pogleda. Okružena je šumom i visokom ogradom pa pruža potpunu privatnost.

Prvo ljeto bez brojki

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek svoj će, pak, godišnji odmor provesti između juga i sjevera, odnosno u Dubrovniku i na Lošinju. Nada se da će pronaći vremena za čitanje.

Ljeto bez previše iščitavanja brojki nakon dugo vremena očekuje i ministar financija Zdravko Marić. ''U krugu obitelji, prijatelja. Ovo je prvi put da na godišnji odmor u mandatu ne idem s javnim savjetovanjima o poreznim izmjenama tako da očekujemo jedan normalniji odmor'', kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROJEKCIJE RASTA Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna"

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman odmor će provesti u rodnoj Baškoj Vodi.

Turistički sektor bez odmora

A razna će događanja mnogim ministrima prekidati odmor. Dio njih će za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti biti u Kninu.

Uglavnom radnom odmoru može se nadati i ministrica turizma Nikolina Brnjac jer joj resor baš i ne trpi opuštanje tijekom vrhunca sezone. ''Sezona je, pratimo sve što se događa. Ići ćemo i dalje po destinacijama pogledati kakva je situacija. Znate da smo započeli praćenje kako stoje epidemiološke mjere, što se događa po terenu, kako je zadovoljan turistički sektor'', rekla je.

Pročitajte i ovo Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa GOST DNEVNIKA NOVE TV Četiri glavne ubojice na cestama ove godine odnijele su 131 život, a jedan od njih opasniji je no što vozači misle: ''U nekom trenu postaje i gori prekršaj od alkohola''

Dok su premijer i ministri na godišnjem, Banske dvore čuvat će potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Prva sjednica Vlade nakon odmora zakazana je za 19. kolovoza.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene