Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 10.000 građana još uvijek čeka povrat novca uloženog za spas Imunološkog zavoda. Društvo Visia Croatica do sada je vratilo oko 40 posto prikupljenih sredstava. Svi koji žele novac natrag morat će se osobno javiti u Visiu Croaticu, zbog specifičnog načina na koji su sredstva skupljana.


Svoj novac za spas Imunološkog zavoda Goran Masnjak uplatio je nekoliko puta. 'Ja sam imao više tih uplata i članovi moje obitelji. Točnu sumu ne znam, ali uplaćivali smo po 100, 200 kuna kad nam je god bila prilika da uplatimo u korist Imunološkog zavoda.'

Vezani članci Marija Selak Raspudić Mostovci se obrušili na Plenkovića: "Hvalio se da jednim pozivom von der Leyen može produljiti rok. Cijela Vlada mora otići" Slika nije dostupna Kako će se građanima vratiti 5,5 milijuna kuna uplaćenih za spas Imunološkog zavoda?

Veći dio tog iznosa zatražio je natrag. I dobio - bez problema. 'U roku par dana, internetskim bankarstvom. Ono je najjednostavnije i najpovoljnije, vrlo brzo dobijete vlastita sredstva na vaš račun.'

Otkada je društvo Visia Croatica prije gotovo godinu dana pokrenulo akciju 16. 398 ljudi prikupilo je 5 milijuna i 309.520 kuna. Za razliku od Gordana, još 13.664 građana čeka povrat novca, odnosno, na računu Visie Croatice još stoji 3 milijuna i 72.240 kuna. Iz društva poručuju - svatko se za povrat sredstava mora javiti osobno.

'Za to je potrebno da nam jave svoje ime i prezime, adresu, oib i broj tekućeg računa, najbolje u onom IBAN obliku na naš mail. I onda im mi u najkraćem vremenu i na najjeftiniji način možemo vratiti njihove uloge', pojasnio je Ivan Gašpar iz društva Visia Croatica.

A da se svatko mora javiti osobno pojašnjava i stručnjak za trgovačko pravo Karlo Novosel. Uloženi novac ujedno je značio i učlanjenje u komanditno društvo Visia Croatica, pa da bi dobili novac, morate otkazati članstvo.

'Svatko mora osobno od članova društva zatražit istupanje iz društva, odnosno otkazati društveni ugovor. I u tom slučaju će se taj novac njemu vratiti na način na koji je to propisano zakonom. Obračunat će se imovina i utvrditi koliko njemu u tom trenutku pripada od tog novca', pojasnio je Novosel.

Budući da Visia Croatica nije ostvarivala nikakvu dobit, niti je stekla ikakvu imovinu, članovi društva koji zatraže svoju ispisnicu - dobit će točno onoliko novca koliko su i uložili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju