Obavijesti Pretražite Navigacija
Odluka Upravnog suda

Vigilare o udomljavanju djece kod istospolnih parova: "Za djecu je pogubno da ih se izručuje u predatorsko naručje homoseksualaca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Vigilare reagirala je na odluku zagrebačkog Upravnog suda o udomljavanju djece kod istospolnih parova.

Udruga Vigilare u petak je vijest o odluci zagrebačkog Upravnog suda po kojoj istospolni parovi mogu postati udomitelji nazvala provokacijom "uoči jedne od najvećih katoličkih svetkovina koja govori o rođenju djeteta, Isusa Krista, u okruženju oca i majke".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kasno noću U centru Zagreba dostavljači pokušali zapaliti LGBT zastavu Daniel Martinović Sve učestaliji napadi Dugine obitelji: Udruga Vigilare osuđena za diskriminaciju i uznemiravanje LGBT osoba

"Za djecu je pogubno da ih se izručuje u predatorsko naručje homoseksualaca, već ona trebaju odrastati u kvalitetnom okruženju oca i majke/djeda i bake ili pak samohranih roditelja", napisali su na Facebooku iz udruge.

 

Jutarnji list je, naime, danas objavio kako je Upravni sud ukinuo odluku Ministarstva demografije da homoseksualni par ne može udomiti dijete povjereno na skrb državi, a mediji navode da je taj par, koji je tužio Ministarstvo Upravnom sudu, izjavio da su dobili najljepši dar pod bor.

Vigilare poziva nadležno Ministarstvo kojem je predmet vraćen na ponovno postupanje, da se, uz razum, nastavi pridržavati domaćih i međunarodnih pravnih propisa, kojima se vodilo i do sada, odbijajući zahtjeve ovog LGBT para za posvajanje i udomljavanje djece.

To bi, smatraju u Vigilareu, bilo na dobrobit djece.

Ta udruga, pozivajući se na znanstvena istraživanja, tvrdi među ostalim da su djeca odgojena u homoseksualnom okruženju sklonija emocionalnim problemima, depresiji, samoubojstvu, destrukciji, lošem vladanju, slabijem uspjehu u školi itd. (Hina,M.V.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene