Obavijesti Video Pretražite Navigacija
između Orešković i HDZ-a

VIDEO Obračun u Saboru: "Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska? I moji su roditelji glasali za HDZ, neka im Bog oprosti"

Teške riječi pale su tijekom duge saborske rasprave o raspisivanju novih izbora.

Na ustrajavanju oporbe da se Hrvatski sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o čemu Sabor raspravlja od srijede poslijepodne do kasnih noćnih sati, HDZ-ov Goran Ivanović poslije ponoći je odgovorio nudeći joj besplatne izborne slogane.

SDP-ov bi slogan mogao biti "Stanujete fiktivno, naplaćujete aktivno", Možemo! "Mi travu ne kosimo, mi ju motamo", Mostov "Budi Spiderman, umreži se s nama", SSIP-ov "Kleknimo skupa", slogan Centra "Sve ostaje u obitelji" itd., šaljivo je predložio zastupnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija snažni udari vjetra DHMZ zbog vremena upalio upozorenja diljem zemlje: "Budite na oprezu"

Njegov prijedlog uslijedio je nakon što su teške riječi razmijenile HDZ-ova Majda Burić i Dalija Orešković (SSIP).

Burić je zastupnicu SSIP-a prozvala da je sve branitelje nazvala karcinom hrvatskog društva, da je klečeći molila neke suspektne ljude za posao, da je članica pet-šest stranaka koje joj služe kao bankomat.

"Vi ste klevetnica, klevetnička banda, koja mrzi HDZ, a vjerojatno i sama sebe. Jedan klasični mizantrop", rekla joj je Burić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno za roditelje Počeli upisi u prvi razred: Prvi put su online, samo je jedan grad izuzetak

Orešković je HDZ prozvala da podriva demokratski karakter države, da lešinari na braniteljima, da je državu pretvorio u zemlju lopova i mafijaša na vlasti.

"Mislite li vi da su branitelji za to ginuli, bando lopovska?" uzviknula je prema Burić i HDZ-ovim zastupnicima.

Burno i zbog Franje Tuđmana

Orešković je još jednu buru u Saboru izazvala svojim govorom o Franji Tuđmanu.

"HDZ-ovci su otišli korak dalje i nisu rekli da je on utemeljitelj države, nego utemeljitelj nacije, i time su obezvrijedili sve velikane čije biste imamo prilike vidjeti u ovim hodnicima. Pa i naciju ste oteli sebi. Franjo Tuđman Hrvatsku je isporučio lopovluku", ustvrdila je, na što su joj zastupnici HDZ-a odgovorili uzvicima.

"Moji su roditelji na prvim izborima, neka im Bog oprosti, glasali za HDZ. Ali brzo su shvatili da je naše domoljublje drukčije. Dio obitelji i dalje je glasao za HDZ, prvenstveno emocijama. No i oni su od HDZ-a odustali. Najduže su za HDZ glasali oni koji su za HDZ egzistencijalno vezani", zaključila je.

Zbog svojeg govora dobila je opomenu potpredsjednika Sabora Željka Reinera, na što se kasnije osvrnula na platformi X.

"Reiner. Mjerna jedinica podmuklosti. Od svih opomena koje mi je dodijelio tijekom ovog mandata, ova, negdje oko 1 sat tijekom replike Sandri Benčić mu je najjadnija. Naime, tu opomenu s posljedicom oduzimanja riječi nitko od nas nije čuo. Tako rade hulje kada vrebaju u zasjedi", napisala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene