Obavijesti Video Pretražite Navigacija
snažni udari vjetra

DHMZ zbog vremena upalio upozorenja diljem zemlje: "Budite na oprezu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Za četvrtak i petak upaljen je niz žutih i narančastih upozorenja.

Državni meteorološki zavod upalio je niz upozorenja zbog jakog vjetra. Za četvrtak je upaljen žuti meteoalarm u svim regijama osim osječke i kninske. 

"Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom", naglasili su iz DHMZ-a uz upozorenja.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot

U petak će biti nešto drukčija situacija. Jedina regija za koji nisu upaljena nikakva upozorenja DHMZ-a jest osječka. Za zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku i dubrovačku regiju te južnu Dalmaciju upaljeno je žuto upozorenje zbog vjetra, dok je za gospićku regiju upaljen meteoalarm i zbog kiše. 

Viši stupanj upozorenja, narančasti meteoalarm, koji znači da je vrijeme opasno, upaljen je za petak u riječkoj regiji, zapadnoj obali Istre, na Kvarneru i Kvarneriću, splitskoj regiji te u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji.

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već generirali ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te prikladno opremljena plovila.

Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", javili su iz DHMZ-a.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za petak Foto: DHMZ/Screenshot

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene