Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Valkane

VIDEO Pogledajte kako će izgledati luksuzni resort u Istri: "Najmoderniji zeleni hotel otvoren svima"

Hotel Valkane
Hotel Valkane Foto: Hotel Valkane
Javnosti je od danas dostupna video animacija s detaljima pozicioniranja hotela unutar rupe zapuštenog kamenoloma, a uskoro će biti predan zahtjev za lokacijsku dozvolu, najavili su iz tvrtke Hotel Valkane nakon što je u travnju investitor gradskim vijećnicima i građanima predstavio projekt.

Ustvrdivši kako će lokacijsku dozvolu tražiti isključivo za gradnju na privatnom zemljištu unutar rupe nekadašnjeg napuštenog kamenoloma investitor je u ponedjeljak priopćio da je nakon predstavljanja idejnog rješenja nastavio s projektiranjem, istražnim radnjama te kako će uskoro predati zahtjev za lokacijsku dozvolu.

Pročitajte i ovo Gliser, ilustracija očevid u tijeku Teška nesreća u Istri: Mladi Talijani unajmili gliser pa naletjeli na kupača, hitno je prevezen u bolnicu

Pročitajte i ovo Izbor za Miss koza - 4 Miss koze I koze imaju svoju miss: Roška ponijela i pojela titulu najljepše

"Mislim da će iz tog zahtjeva svima biti jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti. Šetnica i plaža ostaju otvoreni jer su izvan obuhvata projekta, veliki dio svog privatnog zemljišta pretvaramo u novi park otvoren svima čineći Valkane još atraktivnijim za građane, bez zadiranja niti metra u javni prostor", naveo je voditelj projekta Zoran Kostić.

"Ne gradimo nikakve liftove na plaži, beach barove u šumi, da ne nabrajam što su nam sve neargumentirano pripisivali kako bi manipulirali dijelom javnosti. U videu se ponovno jasno može vidjeti da je hotel udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, kako je zamišljeno i javno prezentirano na početku projekta te da šetnica i plaže ostaju dostupne svim Puležanima kao i ranije", poručio je Kostić.

Lungomare je danas otvoren za sve, a tako će i ostati

Lungomare je, dodao je, danas otvoren za sve i tako će i ostati nakon izgradnje hotela, a ovaj projekt je, kako je naveo "najmoderniji zeleni hotel otvoren svima, nije žicom ili ogradom ograđen resort koji ne zaklanja pogled nikome i nema baš nikakve poveznice s objektima s kojima su ga pojedinci zlonamjerno pokušali poistovjetiti".

"Zapravo, baš je sve potpuno suprotno od toga, 200 novih stabala u novom parku otvorenom svima dodatno će ozeleniti područje devastirano u prošlosti, a velika podzemna garaža osigurat će dovoljno kapaciteta da se izbjegne dodatno zadiranje u prirodu. Moguće da će pojedinci i dalje biti sumnjičavi, no ako stavimo politička prepucavanja na stranu, kad se jednom hotel i park završe, vjerujem da će većina Puležana biti zadovoljna što je Pula konačno dobila jedan vrhunski turistički objekt", zaključio je Kostić.

Podsjetivši kako su u više navrata pojedinci iznosili spekulacije kako hotelijerstvo nije osnovna djelatnost investitora i kako će projekt sigurno preprodati nekom trećem koji može imati drugačije planove, Kostić je poručio je su "investicije core business ove tvrtke i sigurno je da će ostati vlasnici ovog hotela".

"Najveći svjetski luksuzni brendovi su već zainteresirani za upravljanjem Hotelom Valkane i koji god od operatera koji su ušli u uži izbor bude izabran, bit će dodana vrijednost ne samo Puli već istarskom i hrvatskom turizmu", poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene