Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest kako sedmodnevno ljetovanje u Grčkoj stoji kao malo bolje sandale, zaintrigirala je brojne građane.


Neki bi čak pretrpjeli i tamošnje prosvjede, za jeftiniji godišnji odmor. No, naša ekipa provjerila je što je istina, a što mit i došla do sjajne računice za hrvatski turizam. 12 dana na grčkom polutoku Halkidika za samo 570 kuna. Ministar Damir Bajs smatra kako su takvi aranžmani na granici nemoralnog, ali i ekonomske isplativosti. Hrvatskom turistu to je i preko svih granica izdržljivosti.

Vezani članci SKijaši na skijalištu Unatoč nadoknadi nastave: Hrvati i sljedeće godine u velikom broju odlaze na skijanje u inozemstvo Sonja Kovač (Foto: Instagram) Ova naša dama voli putovati i skidati se u mikro badiće, a ovaj joj je jedva obuzdao grudi

Do tamo treba sjesti u automobil, voziti dva dana 2.000 km kroz 4 države, pa i ako ste izdržljivi pa nigdje po putu ne prenoćite, platiti cestarinu i jesti na ljetovanju morate, pa takav odmor u 'jeftinoj' Grčkoj, stoji preko 5000 kuna. Iz Hrvatske se u Grčku u 99 posto slučajeva ide avionom.

No, susjedi Srbi u grčku Halkidiku približno i mogu za 570 kuna jer su do Atene organizirali autobus. 'To je otprilike dva dana putovanja s obaveznim međunoćenjem, propisi Europe nalažu da se takve velike kilometraže ne mogu prijeći bez međunoćenja', rekli su nam iz agencije Kompas.

Grci i Turci cijene polako i dižu, jer će 100.000 tuniških i egipatskih turista najvjerojatnije k njima. Ali ni mi od njih ne dižemo ruke. Ministar Bajs najavio je nemilosrdnu borbu za svakog turista do kraja godine.