Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Istražili smo

VIDEO: Odmor u Grčkoj za samo 570 kuna platit ćete puno, puno više...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest kako sedmodnevno ljetovanje u Grčkoj stoji kao malo bolje sandale, zaintrigirala je brojne građane.

Neki bi čak pretrpjeli i tamošnje prosvjede, za jeftiniji godišnji odmor. No, naša ekipa provjerila je što je istina, a što mit i došla do sjajne računice za hrvatski turizam. 12 dana na grčkom polutoku Halkidika za samo 570 kuna. Ministar Damir Bajs smatra kako su takvi aranžmani na granici nemoralnog, ali i ekonomske isplativosti. Hrvatskom turistu to je i preko svih granica izdržljivosti.

Pročitajte i ovo Previše turista u Dubrovniku - 2 Prvi u Europi Dubrovnik prestigao Veneciju po broju gostiju po stanovniku: Velike turističke brojke donose i niz problema Uživanje na plaži turizam u Hrvatskoj Nije sve tako sjajno: Turističke zajednice upozoravaju na nekoliko ozbiljnih problema

Do tamo treba sjesti u automobil, voziti dva dana 2.000 km kroz 4 države, pa i ako ste izdržljivi pa nigdje po putu ne prenoćite, platiti cestarinu i jesti na ljetovanju morate, pa takav odmor u 'jeftinoj' Grčkoj, stoji preko 5000 kuna. Iz Hrvatske se u Grčku u 99 posto slučajeva ide avionom.

No, susjedi Srbi u grčku Halkidiku približno i mogu za 570 kuna jer su do Atene organizirali autobus. 'To je otprilike dva dana putovanja s obaveznim međunoćenjem, propisi Europe nalažu da se takve velike kilometraže ne mogu prijeći bez međunoćenja', rekli su nam iz agencije Kompas.

Grci i Turci cijene polako i dižu, jer će 100.000 tuniških i egipatskih turista najvjerojatnije k njima. Ali ni mi od njih ne dižemo ruke. Ministar Bajs najavio je nemilosrdnu borbu za svakog turista do kraja godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene